SözlükMünfesih Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Münfesih Şirket Ne Demek?

Münfesih Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Münfesih Şirket Ne Demek?

23.08.2022 - 17:12 | Son Güncellenme:

Münfesih kelimesi çok fazla kullanılan bir kelime değildir. Münfesih kelimesi, konuşma dili içerisinde kullanılmasa bile karşınıza çıkabilmektedir. Kelime sözlükte; feshedilmiş, dağılmış, eskimiş ve bozulmuş anlamlarına gelmektedir. Münfesih kelimesinin Arapçadan dilimize yerleşen kelimelerden biri olduğu bilinmektedir. İşte, münfesih kelimesi hakkında merak edilen tüm detaylar.

Münfesih Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Münfesih Şirket Ne Demek

Münfesih kelimesinin yaygın olarak kullanılmadığı söylenebilir. Eskimiş bir kelime olan münfesih kelimesinin, sıfat olarak kullanıldığı bilinmektedir. Kelime; bozulmuş, dağılmış ve feshedilmiş anlamına gelmektedir. Şirketler için de kullanıldığı bilinen bir kelimedir.

Haberin Devamı

Münfesih Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Münfesih kelimesinin dilimize Arapçadan geçen bir kelime olduğunu söylemek mümkündür. Münfesih kelimesinin sözlükte yer alan anlamının ise; eskimiş, feshedilmiş, dağılmış ve bozulmuş olarak yer aldığını söylemek mümkün olmaktadır. Münfesih kelimesi aynı zamanda bir sıfat özelliğine sahip olarak bilinmektedir. Münfesih, kelimesi; eskimiş, dağılmış ve bozulmuş olarak ifade edilebilir. Münfesih kelimesinin, fesih kelimesinden gelen bir kelime olduğunu söylemek de mümkün olmaktadır.

Münfesih Şirket Ne Demek?

Şirketlerin iflas veya tasfiye durumunda, münfesih haline geleceğini söylemek mümkün olmaktadır. Münfesih durumuna düşen şirketlerin, iflas etme durumunda olduğunu söylemek de mümkün olmaktadır. Münfesih Şirket, şirketlerin iflas etmesi olarak da ifade edilebilir. Bir şirketin iflas durumuna gelmesi ve herhangi bir nedene bağlı olarak dağılması durumunda münfesih şirket olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Belirli bir nedene bağlı olarak dağılan bir şirketi ifade ettiğini söylemek mümkündür.