Sözlük Gulyabani Nedir? Gulyabani Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

Gulyabani Nedir? Gulyabani Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

20.08.2021 - 04:05 | Son Güncellenme:

Gulyabani sözcüğü günlük hayatta sürekli olarak kullanılan kavramlardan biridir. Gulyabani kelimesinin doğru şekilde kullanılabilmesi için anlamının bilinmesi gerekir. Sizler için gulyabani ne demek, gulyabani nedir, TDK sözlük anlamı ne demek detayları ile derledik.

Gulyabani Nedir Gulyabani Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek

Gulyabani kelimesi Türkçede birleşik bir isimdir. Arapça ve Farsça kökenli bir sözcük olmasına rağmen zamanla Türkçeye yerleşmiş ve kendi anlamını kazanmıştır.

Gulyabani nedir?

Gulyabani genellikle küçük çocukları şımarmamaları için korkutmak amacıyla kullanılan canavarlara verilen isimdir. Hayaletleri tanımlamak için kullanılan bir kavramdır. Bu nedenle gulyabaniler yalnızca soyut veya insanların gördüğünü sandığı varlıklardır. Ancak bu hayaletler ortaya karanlıkta çıksalar bile korku verici görünüşlere sahip oldukları için insanların gördüğü yanılsamaları gerçek sanmalarına neden olur.

Gulyabani TDK sözlük anlamı ne demek?

TDK'ya göre gulyabani kelimesinin anlamı, insanların aslında orada olmamalarına rağmen gördüklerini sandıkları hayaletlerdir. Genelde karanlık, sessiz ve kişinin yalnız olduğu yerlerde görülen korkunç varlıklardır. Bu hayaletlerin varlıkları gerçek değildir, yalnızca insanların yanılsamalarıdır. Bu nedenle gulyabani kavramını doğru şekilde kullanmak, somut nesneler için kullanılırken yalnızca benzetme sanatından faydalanmak gerekir.