SözlükFol Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Fol Yok Ne Demek?

Fol Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Fol Yok Ne Demek?

24.08.2022 - 16:08 | Son Güncellenme:

Fol kelimesi de Türkçe anlamı bakımından merak uyandırmaktadır. Fol tavuğun yeni yumurtasını bırakacağı yeri belirleyebilmesi için bırakılan yumurta ya da benzeri bir nesnenin adıdır. Rumca olarak bilinen kelime Türkçe’ ye aynı şekilde geçmiştir. Fol ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Fol yok ne demek? İşte, tüm detaylar.

Fol Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Fol Yok Ne Demek

Fol, Rumca bir kelimdir ve tavuğun yumurta yapacağı yeri belirlemek için konulan maya niteliğinde bırakılan bir işarettir. Bu yumurta olabileceği gibi benzer bir nesne de olabilmektedir.

Haberin Devamı

Fol Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Fol, örnek yumurta demektir. Tavuğun yumurtasını bırakacağı yeri belirlemeye yaramaktadır. Yaygın kullanımda bulunan fol sözcüğü, Rumcadan dilimize geçmiş bulunmaktadır. TDK sözlük anlamı, tavuğun istenilen yere yumurtlamasını sağlamaya yönelik yumurta ya da benzeri şey olarak görülmektedir.

Fol Yok Ne Demek?

Fol kelimesi yaygın olarak kullanımdadır fakat geniş anlamlar da taşımaktadır. Fol yok demek, yumurta yok demektir. Yani tavuk nereye yumurtlayacağını bilemeyebilir anlamı taşımaktadır. Ayrıca fol yok sözcüğü, yapılması gereken bir işin henüz temeli oluşmamış anlamı da taşımaktadır. Fol yok yumurta yok, sen yumurta pişirmeye kalkıyorsun şeklinde cümlede kullanılabilir.