SözlükFantom Ne Demek? Fantom Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Fantom Ne Demek? Fantom Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

29.08.2022 - 17:01 | Son Güncellenme:

Kelimeler ve anlamları ile ilgili araştırma yapanlar fantom kelimesinin anlamını merak etmektedir. Fantom gündelik yaşamda çok sık kullanılmasa da TDK sözlüklerinde anlamı açıklanmaktadır. Fantom kelimesi hayalet manasına gelen bir kelimedir. Fantom ne demek? Fantom TDK sözlüklerinde anlamı ne demektir? İşte fantom kelimesi hakkında merak edilenler.

Fantom Ne Demek Fantom Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Hem sosyal medyada hem de günlük hayatta fantom kelimesi ile sıklıkla karşılaşmaktayız. Fantom kelimesi dilimizde farklı cümlelerde kullanılabilmektedir.

Haberin Devamı

Fantom Ne Demek?

İlk defa duyulan kelimelerin anlamlarını öğrenme güdüsü ve o kelimenin kökeninin nerden geldiği merak edilmektedir. Özellikle son zamanlarda fantom kelimesinin anlamı sıklıkla araştırılmaktadır. Fantom kelimesi Fransızca kökenli bir kelimedir. İngilizce phantom kelimesinden gelmektedir. Phantom kelimesi hayalet anlamına gelmektedir. Bu sebeple Türkçe anlamına bakıldığında fantom kelimesi hayalet anlamına gelmektedir.

Fantom TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Türk Dil Kurumu sözlükleri içerisinde dilimizde kullanılan kelimelerin anlamlarını öğrenmek mümkündür. Bu kelimelerden birisi de fantom kelimesidir. Fantom kelimesi kökeni Fransızca bir kelime olup dilimize Fransızcadan geçmiştir. Fantom kelimesinin Türk Dil Kurumu sözlüklerinde anlamı şöyle açıklanır:

Haberin Devamı

- Hayalet