SözlükEreğli Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ereğli İsmi Nereden Gelir?

Ereğli Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ereğli İsmi Nereden Gelir?

29.08.2022 - 16:57 | Son Güncellenme:

Yunan mitolojisine dayanan Ereğli, heraklius isminin değişim geçirmesi ile beraber günümüze ulaşmış addır. Zonguldak'ın bir ilçesi olarak günümüzde öne çıkan Ereğli, aynı zamanda tarihi açıdan önemli bir yere sahiptir. Ereğli ne demek sizler için derledik.

Ereğli Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Ereğli İsmi Nereden Gelir

Yarı tanrılaşmış bir kahraman olarak öne çıkan Ereğli, zaman içerisinde değişim göstermiş bir isimdir. Özellikle mitolojik dönem içerisinde heraklius kelimesi üzerinden zaman içerisinde değişim göstererek günümüzde bu şeklini almıştır.

Haberin Devamı

Ereğli Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu'na bakıldığı zaman Ereğli ismi, Yunan mitolojisine uzanan bir isim olarak önüne çıkar. Heraklius isminin zaman içerisinde göstermiş olduğu değişim dahilinde günümüze ulaşmıştır. Bin yıllar içerisinde yaşanan değişimin ardından günümüzde artık Ereğli olarak kullanılmaktadır. 

Ereğli İsmi Nereden Gelir?

Zonguldak'ın bir ilçesi olarak öne çıkan Ereğli, Yunan mitolojisinden günümüze ulaşmış bir isim olarak ön plana çıkar. Bu bağlamda heraklius olarak bilinen yarı Tanrılaşmış bir kahramanın günümüze ulaşmış ismidir. Kelimenin aşılması ve sesli ve sessiz harflerin değişimi doğrusunda Ereğli olarak günümüze kadar gelmiştir. Bu sebepten dolayı tarihi açıdan oldukça önemli bir yere sahip isimler arasında gelir.