SözlükBaşhekim Nasıl Yazılır? Tdk'ya Göre Başhekim Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

Başhekim Nasıl Yazılır? Tdk'ya Göre Başhekim Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

16.09.2022 - 12:55 | Son Güncellenme:

Dilimizde bazı kelimelerin bitişik yazılması gerekiyor iken bazı kelimelerin ayrı yazılması gerekmektedir. Başhekim kelimesi de bunlardan birisidir. Kelimenin doğru yazılışı vatandaşlar ve okurlar tarafından araştırılmaktadır. Başhekim nasıl yazılır? TDK'ya göre başhekim kelimesinin doğru yazılışı nedir sizler için ayrıntıları ile derledik.

Başhekim Nasıl Yazılır Tdkya Göre Başhekim Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir

 Birleşik kelimeler iki farklı kelimenin bir araya gelerek farklı bir anlam oluşturulmasıdır. Bu kelimelerden birisi olan başhekim bazıları tarafından ayrı yazılmaktadır. 

Haberin Devamı

 Başhekim Nasıl Yazılır?

 Başhekimler hastanelerin yönetici konumunda bulunan kişilerdir. Türkçe üzerinden yazın eşliğinde ayrı mı bitişik mi yazılıp yazılmayacağı merak konusudur. Genel olarak baş kelimesi ile oluşturulan kelime grupları bitişik yazılmaktadır. Bu doğrultuda sıfat tamlaması olan başhekim kelimesi bitişim olarak yazılmalıdır. Eğer ayrı yazılır ise yazım hatası yapılmış olunur.

 TDK'ya Göre Başhekim Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

 Türk Dil Kurumu üzerinden incelenen kelimelerden birisi de başhekim kelimesidir. Anlamı ile beraber doğru yazılışı da sözlüklerde yer almaktadır. Başhekim kelimesinin doğru ve yanlış yazılmış durumları şu şekilde verilmektedir:

 - Başhekim: Doğru yazılışı

 - Baş hekim: Yanlış yazılışı