EğitimSegman Nedir, Ne İşe Yarar? Segman Atılan Motor Nasıl Anlaşılır?

Segman Nedir, Ne İşe Yarar? Segman Atılan Motor Nasıl Anlaşılır?

11.04.2022 - 16:10 | Son Güncellenme:

Segman, araçlar için sıklıkla kullanılan parçalar arasındadır. Özellikle kullanım alanı bakımından oldukça önem taşıyan parçalar içerisinde yer almaktadır. Bu bakımdan Segman nedir, ne işe yarar? Segman atılan motor nasıl anlaşılır öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla kullanabilirsiniz. Segman nedir, ne işe yarar? Segman atılan motor nasıl anlaşılır detaylarıyla derledik.

Segman Nedir, Ne İşe Yarar Segman Atılan Motor Nasıl Anlaşılır

Segman araçlar içerisinde içten yanmalı motor pistonlarından kullanılan önemli parçalardan birisi olarak görev yapmaktadır. Bu balımdan araçların çalışması için hayati önem taşımaktadır.

Segman Nedir?

Segman, içten yanmalı motorların çalışmasını sağlayan ve pistonların ısınması durumunda aşırı ısınmasını önleyen motor yardımcı parçaları olarak tanımlanmaktadır.

Segman Ne İşe Yarar?

Özellikle motorlardan piston segmanı olarak bilinen halkalar 4 zamanlı motorların ve 2 zamanlı motorların çalışması esnasında sislindir motorunun içerisinde hareket eden pistonların aşırı ısınmasına engel olmaktadır.

Segman Atılan Motor Nasıl Anlaşılır?

Bir araç motoruna segman atılması o motorun artık sıkıntı çıkarmaya başlaması veya motorun yenilenmesi gerektiğini ifade eden bir durum olmaktadır. Segman atılmış bir motor çalışması sıkıntı yaratmaya başlar. Yağ yakar, aracın çekiş güçlüğü yaşaması, motorun aşırı ısınması sebebiyle su kaynatması ve belirli bir yol gittikten sonra pistonların soğumaması sebebiyle aracın yolda kalması gibi bir çok sebepler segman atılan motorun durumunu ortaya çıkarmaktadır.

Motora segman atılması motorun ömrünü çok kısa olmak suretiyle uzatmaktadır. Ancak bu geçici bir çözümdür. Araç servisi tarafından kontrol edilmelidir.