14.04.2022 - 16:46 | Son Güncellenme:
Psikolojik danışman, kişilerin doğdukların andan itibaren karşılaştıkları bazı olaylara karşı çaresiz ve belirli rahatsızlık oluşması durumunda, hastalığın hızlı tedavisi için belirli yöntemleri belirler. Kişilerin kendisini geliştirmesi için belirli programların sunulması açısından önemli bir yere sahiptir.
Psikolojik Danışmanlık Nedir?
Psikolojik danışmanlar, yaşam içinde bazı sorun ve üzüntülere bağlı olarak bazı ruhsal sorunlar ile karşılaşılmaktadır. Hatta bazen bireylerin bazı karşılaşacakları durumlara karşı, psikolojik danışmanlık hizmetleri alınması durumunda daha dirençli karşılık göstermektedirler. Tıbbi olarak önemli bir yere sahip olan psikolojik danışmanlık, hastanın dinlenilmesi ve rahatsızlıkların doğru bir şekilde tanımlanması önemlidir.
Psikolojik Danışman Kime Denir, Ne İş Yapar?
Psikolojik danışmanlık hizmeti verebilmek için belirli eğitim programların alınması gerekmektedir. Üniversitelerin 4 yıllık eğitim fakültelerini başarı ile tamamlanmış olunması zorunluluğu bulunmaktadır. Bölümün ismi ise Rehberlik ve Danışmanlık hizmetleri bölümü olarak geçmektedir. Mezun olan öğrencilerin alan ile ilgili daha üstü seviyeler ve uzmanlaşmak için yüksek lisans yapmaları gerekmektedir. Bazı eğitim kurumların görev alan Psikolojik danışman ve Rehberlik hizmetleri, çocuklar ve bebekler açısından faydası oldukça yüksektir.
Rehberlik Ve Psikolojik Hizmeti Veren Kişilerde Olması Gerekilen Özellikler Nelerdir?
Stres yönetme kabiliyetine sahip olunması
Zorlu duygusal durumlara karşı dayanıklı ve dirençli olunması
Empatik bir durumun sergileyebilir olması
Yüksek ve iyi bir iletişim yetkisine sahip olunması
Gözlem ve süreçleri iyi yönteme kabiliyetine sahip olunması önemlidir.
Karış taraf ile etkileşim içinde olabilmek