EğitimPersonal Assistant Nedir, Kime Denir? Personal Assistant Ne İş Yapar?

Personal Assistant Nedir, Kime Denir? Personal Assistant Ne İş Yapar?

22.08.2022 - 16:41 | Son Güncellenme:

Dilimize İngilizceden geçen birçok farklı kelime olduğu bilinir. Hatta bu kelimeler çeşitli iş alanları içerisinde bile karşımıza çıkar. Bunlardan biriside 'personal assistant' olarak dikkat çeker. Bu iki kelime bir araya gelerek personel asistanı anlamını ortaya çıkarır. Başka bir deyişle kişisel asistan anlamına ulaşmak mümkündür. İşte, tüm detayları sizler için paylaştık.

Personal Assistant Nedir, Kime Denir Personal Assistant Ne İş Yapar

 

Kişisel asistan birçok yerde çalışma imkanı bulan kişiler olarak bilinir. Yani bu işi yapan kişiler için iş alanı oldukça çoktur. Ayrıca kadın veya erkek kişisel asistan bulmak mümkündür.

Haberin Devamı

Personal Assistant Nedir, Kime Denir?

Personal assistant kavramı, görüldüğü üzere iki kelimenin ayrı ayrı yazılarak bir araya geldiği bir meslektir. Türkçeye çevrildiği zaman personal olarak bilinen kelime personel şeklinde ifade edilir. Diğer kelime ise asistan anlamına gelir. Böylelikle personel asistanı veya kişisel asistan anlamını görmek mümkün olur.

Kişisel asistan bir türüdür ve günlük olarak bazı görevleri yerine getiren kişiye kişisel asistan denir.

Personal Assistant Ne İş Yapar?

Personal assistant, birçok toplantıyı organize eder ve günlük olarak alınacak notları alır. Bunun yanında yazışmalar, görüşmeler ve daha birçok görev kişisel asistanın işi olarak bilinir.