EğitimOkula alışma süreci için ortak protokol

Okula alışma süreci için ortak protokol

01.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında, ilkokula yeni başlayan öğrencilerin uyum sürecini kolaylaştırmak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Okula alışma süreci için ortak protokol

Protokolle öğrencilerin okul ortamına ve öğretmenlerine alışmasını sağlamak, oyunlar ve etkileşimli etkinliklerle kaygılarını azaltmak, velilerin okulla ilişkilerini güçlendirmek hedefleniyor. Protokol ailelerin öğretmenlerle tanışması ve iletişim kurması için fırsatlar sunarak farklı kültürlerden gelen öğrencilerin ve ailelerinin bir araya gelip kaynaşmalarını sağlamak, velilere çocuklarının eğitimi konusunda rehberlik etmek, ilkokula başlayan öğrencilere ve velilere yönelik faaliyetler planlanmak gibi konuları da içeriyor.

Haberin Devamı

Protokol kapsamında ayrıca ilkokul birinci sınıf öğrencileri ve velileri ile kortej yürüyüşü planlanacak. Kortejlerde ve alanda bando, animasyon, dijital karikatür, hikâye alanları gibi aktiviteler yer alacak.

Gezici TIR

Bizi Anla’tır” konseptli farklı illeri gezecek olan TIR da faaliyete geçecek. TIR’da yer alan mobil sahnede film gösterimi yapılacak. Öğrencilerin oryantasyonu için okul içi çalışmalar planlanacak. Bu kapsamda kişiye özel mektup hazırlığı yapılacak. İlkokullarda fotoğraf, anı çerçeveleri hazırlanacak. Ailelere/velilere yönelik sinema, tiyatro ve konferans seansları da organize edilecek.