EğitimNötralizasyon Nedir, Ne İşe Yarar? Nötralizasyon Nasıl Yapılır?

Nötralizasyon Nedir, Ne İşe Yarar? Nötralizasyon Nasıl Yapılır?

11.03.2022 - 14:36 | Son Güncellenme:

Nötralizasyon ünitesi, yoğuşmalı kazanların bulunduğu ya da ekonomizerlere sahip olan sistemlerde kullanılır. Sistemde kondense suyunun (yoğuşma suyu) boşaltıldığı bölüme ise, nötralizasyon ünitesi ismi verilir. Nötralizasyon nedir, ne işe yarar sizler için derledik.

Nötralizasyon Nedir, Ne İşe Yarar Nötralizasyon Nasıl Yapılır

 Nötralizasyon ünitesinin kullanılması sistemlerde her zaman çok önemlidir. Sistemde, yoğuşma sırasında meydana gelen kondense suyu da çok zararlıdır.

Haberin Devamı

 Nötralizasyon Nedir?

 Nötralizasyon ünitesi, yoğuşmalı büyük kazanların bulunduğu ya da ekonomizerlere sahip olan sistemlerde de kullanılır. Sistemde kondense suyunun (yoğuşma suyu) boşaltıldığı kısım nötralizasyon ünitesidir.

 Nötralizasyon Ne İşe Yarar?

 Nötralizasyon ünitesinin kullanılması sistemler için çok önemlidir. Sistemde, yoğuşma sırasında ortaya çıkan kondense suyu da oldukça zararlıdır. Sistemin diğer önemli bir elemanı olan toprağa ya da drenaja kondense suyu verilmesi de zararlıdır. Suyun nötralizasyon ünitesinden asıl geçirilme nedeni zararlı etkileri de ortadan kaldırır. 

 Nötralizasyon Nasıl Yapılır?

 Nötralizasyon ünitesi bulunmayan sistemlerde, zararlı su direkt olarak drenaja gider. Bu durum da drenaj borularında önemli bir tahribatlara yol açar. Günümüzdeki çeşitli yönetmeliklere göre, tesisatlarda nötralizasyon ünitesi kullanılması da zorunlu bir hale getirilmiştir. Nötralizasyon ünitelerinin çalışma prensibi çok basit ve anlaşılırdır. Pek çok alanda kullanılan kireç taşları çok ince bir yapıda ünitenin içinde bulunur. Asidik olan kondense suyu da bu kireç taşları ile buluşur. Aynı zamanda da kireç taşlarının özelliği ile de nötralize edilir. Nötralizasyon ünitesi sayesinde de zararlı suyun asidik oranı önemli ölçüde azaltılır. Bu suyun doğaya ve sisteme vereceği zarar da en aza indirilir.