Eğitim Nakıs Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Nakıs Neye Denir?

Nakıs Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Nakıs Neye Denir?

01.06.2021 - 16:31 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta bazı durumları anlatmak için insanlar çeşitli kelimelerden yararlanmaktadırlar. Bu kelimeler bazen daha önce hiç duyulmamış bir kelimede olmaktadır. Nakıs kelimesi de günlük hayatta insanlar arasında sık kullanılmayan bir kelime olarak değerlendirilmektedir. Peki, Nakıs kelimesi ne anlama gelmektedir? TDK sözlük anlamı nasıl açıklanmıştır? Nakıs neye denmektedir? İşte, nakıs kavramı hakkında bilinmesi gereken detaylar.

Nakıs Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Nakıs Neye Denir

 Nakıs kavramı, Arapçadan Türkçeye yerleşen bir kelime olarak belirtilmektedir. Nakıs kelimesi, eksik yanları bulunan ve tam olmayan durum ya da kişileri anlatmak için kullanılan bir kavram olmaktadır.

Haberin Devamı

 Nakıs Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? 

 Nakıs kelimesi anlam olarak, noksanlığı bulunan eksikliği olan kusurlu ve özürlü gibi anlamlarda kullanılan bir kelime olarak ifade edilmektedir. Türk Dil Kurumuna göre nakıs kelimesi; tam olmayan, bitmemiş durumda bulunan ve eksik yanları olan anlamlarında açıklanmaktadır.

 Nakıs Neye Denir?

 Nakıs kelimesi, tam olanın zıddı manasında kullanılan bir kavram olmaktadır. Tamamlanamayan bir durumu ya da eksik yanları olan bir olayı anlatmak için kullanılmaktadır. Aynı zamanda zihinsel yönden eksik düşünen insanların durumu da nakıs kelimesi ile ifade edilmektedir.