EğitimMeslek liseleri bisiklet üretecek

Meslek liseleri bisiklet üretecek

25.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

ETİ’nin Aktif Yaşam Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği ETİ Sarı Bisiklet projesinin 10. yılına girildi.

Meslek liseleri bisiklet üretecek

Proje kapsamında bu yıl mesleki ve teknik liselerin eğitim müfredatına “Bisiklet Üretimi Montajı ve Mekanikerliği” ders programının eklenmesi için ilk adım atıldı. Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Teknolojileri bölümü öğrencilerinin yıl boyunca üreteceği 200 adet bisiklet ile ETi Sarı Bisiklet projesi kapsamında 4 üniversite kampüsü ile 2 liseye paylaşımlı bisiklet sistemi kurularak gençlerin kampüs içi ulaşımlarını bisikletle kolaylaştırılması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Projenin tanıtım toplantısından konuşan ETi Türkiye CEO’su Ercan Öz, “Pilot uygulamasını ilk olarak bu okulda başlattığımız “Bisiklet Üretimi Montajı ve Mekanikerliği” dersinin, önümüzdeki dönemde tüm meslek liselerinde yaygınlaştırılmasını amaçlıyoruz. Bu dersin istihdamdaki ustalık açığına da olumlu katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Üsküdar Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Günay Bahçeci ise “Buradaki temel amacımız; bisiklet kadrosunu oluşturmak, öğrencilerin bisiklet montajı ve tasarım becerilerini geliştirmek olacak” diye konuştu.
Aktif Yaşam Derneği Başkanı Şule Serter ise şunları söyledi “Projeyle hem hareketli yaşam ve bisiklet kültürünün gençlerin yaşamının bir parçası olmasına katkıda bulunuyor hem de Türkiye’de ve dünyada ihtiyaç olan bir mesleğin sahibi yapmayı hedefliyoruz.”

Yazarlar