EğitimMekke Nerede, Hangi Ülkede? Mekkeye Nasıl Gidilir?

Mekke Nerede, Hangi Ülkede? Mekkeye Nasıl Gidilir?

20.04.2023 - 14:21 | Son Güncellenme:

Manevi bakımdan zengin ya da huzurlu hissedilen, özel günlerde Hz. Muhammed (s.a.v)'in yaşamı da çok fazla merak edilmektedir. İslam aleminin en değerli günlerinde Mekke konuşulur, merak edilir ve araştırılır. Mekke nerede? Mekke'ye nasıl gidilir sizler için ayrıntıları ile derledik.

Mekke Nerede, Hangi Ülkede Mekkeye Nasıl Gidilir

Müslümanların kıblesi olan; Kabe-i Muazzama'nın yer aldığı Mekke de Hz. Muhammed'i tanımamız için bilinmesi gereken en önemli yerlerin başında gelmektedir.

Haberin Devamı

 Mekke Nerede? Hangi Ülkede?

 İslam dininin kalesi olan Mekke pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Kandillerde ya da dini bayramlarda birçok kişi bu konu hakkından araştırmalar yapmaktadır. Mekke başka bilinen diğer bir adı ile de Mekke-i Mükerreme, konum olarak, Arap Yarımada'sında çok büyük bir yere sahip olan Suudi Arabistan'da yer almaktadır.

 İslam dininin de en kutsal şehirlerinden biri olan Mekke, çok eski Hicaz bölgesinde ve de Kızıldeniz'in doğusunda yer alır. Kur'an-ı Kerim'de de şehirlerin anası sıfatı ile anılan bu şehir, ülkenin de 3.büyük kenti olmaktadır. 

 Mekke'ye Nasıl Gidilir?

 Günümüzde Mekke'ye gitmek çok kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Tur şirketleri umre gezileri ile her türlü organizasyonu sağlayıp, Mekke gezisi düzenlemektedir. Umre ziyareti şeklinde yapılan Mekke ziyaretlerinde İstanbul'dan direk uçuş şekli bulunmaktadır. Bunun yanında Mekke içine inemeyen uçaklarda Cidde Havalimanı'na inmekte ve oradan da otobüsler eşliğinde Mekke'ye geçer. 

Haberin Devamı

 Hac döneminde ise her ülkeye belirli kotalar uygulanmaktadır. Bu şekilde yapılacak olan ziyaretlerde de Diyanet İşleri Başkanlığı'nın listeleri ile Mekke ulaşımı sağlanmaktadır. Tüm bunların dışında Ramazan döneminde de şehir çok yoğun bir kalabalığa sahip olmaktadır. Buna bağlı olarak Mekke'ye gitmeyi düşünen kişiler mutlaka önceden bilet ve otel rezervasyonlarını yaptırmalıdır. 

 Mekke İslam dünyasının en önemli ve en etkili yeri olarak tüm Müslüman aleminin merak ettiği bir yer olmaktadır.