21.05.2021 - 14:41 | Son Güncellenme:
Mangal yakmanın püf noktaları kişilerin merak ettiği bir konudur. İyi bir mangal yakabilmek için çıra ve kömüre ihtiyaç vardır. Çıra kullanımı en iyi şekilde yapılarak, daha kolay bir mangal yakılabilir.
Mangal Nasıl Yakılır?
Mangalın nasıl kolay bir şekilde yakılacağı mangal yakacak kişiler tarafından merak ediliyor. Mangal yakmanın pek çok farklı yöntemi bulunuyor. Bu yöntemler kullanılarak mangal yakmak kolay bir hale getiriliyor. Özellikle mangal yakabilmek için çıraya ihtiyaç bulunur. Çıralar bol ve küçük olmalıdır. Aynı zamanda koyulacak olan çıraların her zaman birbiriyle çok yakın olmaması gerekir.
Çıralar bir gazete yardımıyla kolayca tutuşturulabilir. Çıralar tutuşmaya başladıkça ve istenen seviyeye geldiğinde kömür eklemesi yapılır. Eklenecek olan kömürlerin ateşi boğmaması dikkat edilmesi gereken bir detaydır. İyice hava alması gerektiğinden, ateşin kolay bir şekilde sönmemesi önemlidir.
Mangal Ateşi Nasıl Olmalıdır?
Mangal yakan kişiler ateşin nasıl olması gerektiği hakkında internet üzerinde araştırma yapabiliyor. Mangal ateşinin çok olması da az olması da önemlidir. Genellikle pişirilecek olan etlere göre mangal ateşi hazırlanır. Pişirilecek olan etler göz önüne alındığında yeterli olabilecek bir kömür eklemesi yapılır. Kişiler bunu göz kararı ayarlayabilir.
Ekstra olarak pişirilecek ne varsa hepsi göz önüne alınmalıdır. Ateşin tekrar sönmesi, kişileri oldukça zorlayacak bir durumdur. Ateşin kötü olması da etlerin zor bir şekilde pişireceğini gösterir. Bu nedenden dolayı mutlaka mangal ateşinin hemen sönmemesi gerekir.