EğitimMakalat Ne Demek? Makalat Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Makalat Ne Demek? Makalat Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

24.08.2022 - 17:05 | Son Güncellenme:

Gazete ya da mecmua gibi alanlarda yayınlanan makale ve yazılar makalat olarak bilinir. Özellikle cumhuriyet öncesi ve cumhuriyet döneminin ilk yıllarında yaygın kullanılmış bir kelimedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Makalat Ne Demek Makalat Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Mecmua ile beraber gazete gibi farklı yayın kuruluşlarında ele alınan makale ve yazılar makalat anlamını taşır. Ayrıca bu konuda geçmişten günümüze ulaşmış pek çok önemli makalat olduğunu söylemek mümkün. Diğer bir ifadeyle iz bırakmış önemli makaleler veya yazılardır.

Makalat Ne Demek?

Gazete ya da mecmua gibi pek çok farklı yayım alanında okuyucular ile buluşmuş makale ya da değişik yazı türleri makalat anlamı taşır. Eski dönemlerde makalat-ı ebediyye olarak bilinen bu kelime, önemli birçok farklı gazete alanında makale olarak değerlendirilmiştir.

Makalat TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu kapsamında Makalat kelimesi gazete ve mecmualarda yayınlanmış yazılar ve makaleler olarak öne çıkar. Eski dönemlerde çok daha fazla kullanılmış ve günümüzde ise eserlerde ya da yazılı kaynaklarda görülen bir sözcüktür. Hatta geçmişten günümüze gelen pek çok önemli makale ve yazı makalat olarak günümüzde bilinir.