EğitimLYS sınav giriş yerleri yayınlandı! (2016 ÖSYM Giriş)

LYS sınav giriş yerleri yayınlandı! (2016 ÖSYM Giriş)

08.06.2016 - 10:12 | Son Güncellenme:

18 Haziran'da başlayacak olan LYS sınavı için geri sayım başladı. Üniversite sınavlarının ikinci ayağı olan LYS sınav giriş yerleri belli oldu. Adaylar LYS sınav giriş belgesini, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin resmi internet adresinden öğrenebileceklerdir.

LYS sınav giriş yerleri yayınlandı (2016 ÖSYM Giriş)

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonu başlıyor. Milyonlarca adayın merakla beklediği sınav giriş yerleri ÖSYM tarafından açıklandı. Sınava günler kala son hazırlıkları tamamlamaya gayret eden öğrenciler, sınava girecekleri okulların belli olmasıyla birlikte sınav giriş yerlerini nasıl öğrenebileceklerini araştırmaya başladılar. 2016 LYS sınav giriş yerleri ve tüm detayları haberimizden inceleyebilirsiniz...

Haberin Devamı

2016 LYS SINAV GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYIN

2016 LYS SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından LYS-1, LYS-2, LYS-3, LYS-4 ve LYS-5 oturumunda gerçekleştirilecek olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için sınav giriş yerleri bugün itibariyle adayların kullanımına sunuldu. 2016 LYS sınav giriş yerlerini öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz. Adaylar sınav giriş yerlerini, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden T.C Kimlik Numaraları ve şifrelerini girerek öğrenebilecekler.

YGS'den 180 barajını geçen öğrencilerin katılmaya hak kazandığı LYS ne zaman yapılacak? 180 barajını geçen 1 milyon 800 bin öğrencinin katılacağı LYS'ler her sene olduğu gibi bu sene de haziran ayında yapılacak. İki hafta süreyle uygulanacak LYS sınavlarında adaylar matematik, geometri, edebiyat, tarih, coğrafya ve fen bilimleri gibi alanlarda sınava tabi tutulacak.

Haberin Devamı

Öğrenciler sadece tercih yapmak istediği alanla ilgili LYS sınavına katılacak. ÖSYM LYS 1,2,3,4,5 ve 6 şeklinde uygulayacağı LYS sınavlarında adayların birikimini, öğrenme kapasitesini ölçecek. LYS sonuçları açıklandığında adayın YGS puanının da dahil edildiği bir yerleştirme puanı hesaplanacak. Adaylar üniversite tercihlerini bu yerleştirme puanıyla yapacak.

2016 LYS SINAV TAKVİMİ

18 Haziran 2016 Cumartesi - LYS 4 ( Sosyal Bilimler )

19 Haziran 2016 Pazar - LYS 1 ( Matematik )

25 Haziran 2016 - LYS 2 ( Fen Bilimleri ) ve LYS 5 (Yabancı Dil)

26 Haziran 2016 - LYS 3 (Edebiyat) Farklı tarihlerde yapılan LYS sınavlarının sonuçlar ÖSYM sınav takvimine göre 18 Temmuz 2016 günü açıklanacak. Sınav açıklandıktan sonra da LYS tercih dönemi başlayacak.

LYS’ye girecek adaylar dikkat!

Üniversiteye girmenin ikinci basamağı olan LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) 5 farklı aşamada gerçekleştirilecek. Sınav kapsamında Sosyal Bilimler sınavı 18 Haziran'da uygulanacak. Matematik sınavı 19 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. Fen Bilimleri sınavı ile Yabancı Dil Sınavı 25 Haziran'da yapılacak. Edebiyat-Coğrafya sınavı ise 26 Haziran'da düzenlenecek. Sınav sonuçlarının Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan kılavuz doğrultusunda 18 Temmuz'da yayınlanacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Liderlik Okulu Kurucusu Kişisel Gelişim Uzmanı Erkut Ergenç, sınav öncesinde ve sınav anında adayların işine yarayacak ve başarını artıracak 10 faktörü açıkladı.

Devlette işe başlamanın ilk basamağı olan KPSS sınavının ilki 22 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek. Tüm adayların sınav öncesi ve sonrasında dikkat etmesi gereken konular hakkında bilgi veren Liderlik Okulu Kurucusu Kişisel Gelişim Uzmanı Erkut Ergenç, adaylara zorlu yarışta avantajlı kılacak ipuçlarını açıkladı. Adayları sınav öncesinde dikkat etmesi gereken noktalar konusunda uyaran Ergenç, şu bilgileri verdi:

"Memur adaylarının sınavdan bir gün önce uykularını iyi almaları gerekiyor. Sınav sabahına uykusunu almış ve zinde bir şekilde uyanmaları sınav anında dinç olmaları açısından çok önemli.

Sınav sabahı hafif bir kahvaltı yapmalarını öneriyoruz. Ağır ve yağlı besinlerin yer aldığı bir kahvaltı, sınav sırasında uyku hali oluşturabilir.

Haberin Devamı

Adaylar sınavdan bir gün önce mutlaka Meteoroloji raporuna bakmalıdırlar. Hava durumuna uygun, rahat elbiseleri tercih etmelidirler. Sınav sırasında üşümek ya da sıcaktan bunalmak mümkün olabilir.

Sınavda yanlarında mutlaka su olmalı. Ancak alacakları suyu dökülme ihtimaline karşın, ayaklarının yanına koymalıdırlar. Tüm sınav evraklarının ıslanmasını istemeyiz.

Bir memur adayı olarak, sınavı olacağınız sıraya oturduğunuzda, sınava başlamadan bir kaç defa derin nefes alın ve gevşeyin. Nefes stres seviyesini azaltmak için birebirdir.

KPSS gibi önemli sınavlarda stres yönetimi çok önemlidir. Stresinizi orta düzeyde tutmaya çalışın. Sınav öncesinde, herkesin eşit şartlarda yarıştığını, sizin dışınızdaki tüm adayların da stres düzeyinin yüksek olduğunu düşünün ve rahatlayın.

Sınava en iyi bildiğiniz bölümden başlayın. Matematik ve Türkçe sorularının sınav sonucuna katkısı daha fazladır. Bu yüzden sınav sonunda vaktiniz kalırsa iki dersin sorularının üzerinden tekrar geçin.

Haberin Devamı

Sınavı erken terk etmeyin. Zamanınızın tümünü kullanın.

Sınav sırasında sıkıldığınız ya da zorlandığınız anlarda bir kaç saniyeliğine de olsa kafanızı kaldırıp etrafınıza bakın. Dikkatinizi anlık olarak stres alanından uzaklaştırıp. tekrar yeni bir soruya konsantre olun.

Sınav sonuçlarını optik forma kodlarken, soruları tek tek veya sınav bittiğinde tümünü kodlama yöntemlerini tercih etmeyin. Her sayfa bittiğinde üçer veya dörder soruyu kodlayarak, sonuçları forma geçirin. Bu şekilde kaydırma riskiniz en aza inecektir".

LYS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ’NDEN ALTIN DEĞERİNDE TAVSİYELER

Üniversiteye giriş sınavları için son dönemece girildi. Kadir Has Üniversitesi, tüm yıl emek harcayan aday öğrencilere sınav esnasında uygulayabilecekleri tavsiyelerde bulundu.

Yapamadığınız soruya takılıp kalmayın

Sınavda kolaylıkla yaptığınız sorular olduğu gibi, yapamadığınız sorular da elbette olacaktır. Bu son derece doğaldır ve tüm öğrenciler için geçerlidir. Yapamadığınız soru ile inatlaşıp çok vakit kaybetmek yerine, sorunun yanına bir hatırlatıcı işaret koyarak geçmeniz doğru bir davranıştır. Öncelikle yapabildiğiniz soruları tamamlayarak belirli bir başarıyı garanti altına almak akıllıca olacaktır. Kalan zamanınızda yapamadığınız sorulara geri dönmek daha iyi bir yoldur.

Dikkatinizin dağıldığını hissettiğinizde bir dakikalık ara verin

Sınav uzun bir zaman dilimini kapsamaktadır. Yetişkin bir insanın aktif dikkat süresinin ortalama 20-25 dakika olduğu düşünülürse, sınav süresince dikkatinizin dağılması neredeyse kaçınılmazdır. Kendinizi dağınık bir dikkatle devam etmeye zorlamanız halinde soruları çözme şansınız azalacaktır. Bu sebeple sınav süresince 1-2 kez 60 saniyelik aralar vermek, zaman kaybı olarak düşünülmemelidir.

Derin nefes alıp verin

Bazı öğrenciler sınavda kaygı yaşayabilirler. Kaygı, genel olarak doğal bir tepkidir. Sınırlı bir kaygının dikkatinizi artırma ve öğrendiklerinizi hatırlamanıza etkisi vardır. Bu nedenle telaş etmeye gerek yoktur. Kaygınızın arttığını hissettiğiniz anlarda burundan diyaframa (karın bölgesine) alınıp verilecek derin ve sakin bir nefes kaslarınızı gevşetecek ve sizi rahatlatacaktır. İyi bir nefes alışverişi hem kaygınızı azaltır, hem beyninize giden oksijeni artırır. Böylece rahatlamış bir dikkatle sınava geri dönebilirsiniz.

Gözlerinizi kapatın ve zihninizi dinlendirin

Sınav, yoğun bir zihinsel aktivite gerektirir. Bu nedenle, yorulduğunuzu hissettiğiniz anlar olabilir. Bu tür durumlarda, gözlerinizi kapatıp bir süre hiçbir şey düşünmeden durmak tazelenmenizi sağlayacaktır. Kısa süre ile yapılacak bu uygulama sizin sonraki soruları çözme başarınızı artıracaktır.

Vücudunuzu esnetin

Sınav süresince kaslarınızda kasılma ve gerilmeler olabilir. Bu tür durumlarda, el ve ayaklarınızı bileklerden döndürmek, omuzlarınızla daire çizmek, kollarınızı öne ve arkaya esnetmek size çok iyi gelecektir. Böylece kaslarınızdaki elektrik yükü azalacak, gerginlik kaybolacaktır.

Yazarlar