EğitimKurumsal İtibar Nedir, Neden Önemlidir? Kurumsal İtibar Özellikleri Nelerdir?

Kurumsal İtibar Nedir, Neden Önemlidir? Kurumsal İtibar Özellikleri Nelerdir?

25.02.2022 - 13:18 | Son Güncellenme:

Kurumsal itibar bir kuruluş ya da kurum ile ilgili olan ortak kanaati, o kuruma olan bakışı ve o kurumun toplum içerisinde olan algısını ifade etmektedir. İtibar kelime anlamı olarak bir yerde bırakılmış olan, önceden yapılmış ve iz bırakmış olan kişiler tanımlanırken kullanılmaktadır. Kurumsal itibar da bu duruma göre uyarlanabilir. Peki, kurumsal itibar nedir, neden önemlidir? Kurumsal itibar özellikleri nelerdir detayları ile derledik.

Kurumsal İtibar Nedir, Neden Önemlidir Kurumsal İtibar Özellikleri Nelerdir

 Kurumsal itibar, en kısa tanımı ile bir kurumun görünen yüzüyle alakalı olan materyallerin insanlar üzerinde bırakmış olduğu izlenim toplamı olarak açıklanabilir.

Haberin Devamı

 Kurumsal İtibar Nedir, Neden Önemlidir?

 Kurumsal itibar, bir kurumun, çalışanlarının, müşterinin, hissedar, sosyal kurumlar yazılı ya da sözlü olan medya ile halkın kafasında yer alan algıların tamamına verilen ad olarak bilinir. Kurumsal itibar, bir kurumun irtibatta olduğu kurum ya da kişilerin gözünde ne kadar değere sahip olduğu ile doğrudan ilişkilidir. Kurumsal itibaren neden önemli olduğunun en net cevabı ise kurumların rakiplere karşı daha üstün bir durumda olması da bu sayede adından daha çok söz ettirmesi olarak açıklanabilir. Pek çok alanda önem arz etmektedir. 

 Kurumsal İtibar Özellikleri Nelerdir?

 Kurumsal itibarın sağladığı bazı özellikler şu şekildedir:

  1. Satış avantajı sağlamaktadır.
  2. Kurumsal yapının daha etkin bir hale gelmesini sağlar.
  3. Markanın sadakatini artırmada fayda sağlar.
  4. Müşterileri kolay bir şekilde etkiler.
  5. Rekabet avantajı sağlar.
  6. Kaliteli elemanları bulmak kolay hale gelir.