EğitimKooperatif Nedir? Kooperatif Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

Kooperatif Nedir? Kooperatif Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

29.05.2021 - 03:33 | Son Güncellenme:

Ekonomik alanda ürün ve hizmet pazarlamalarında daha etkin yollar bulunmaktadır. Bu etkin yolların kullanılması için ortaklaşa adım atmak gerekmektedir. Örneğin kooperatifleşme bu ortak olarak yapılan faaliyetlerden sayılır. Peki, kooperatif ne demektir? Kooperatif hangi şekillerde kullanılmaktadır? Kooperatif, Türkçe bir kelime midir? Türk Dil Kurumu kooperatifi nasıl açıklamaktadır? İşte, kooperatif ve kullanımını içeren detaylar.

Kooperatif Nedir Kooperatif Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek

Kooperatif, Türkçe bir kelime değildir. Kooperatif Fransızcadan gelen sözcükler arasındadır. Fransızcada "coopérative" şeklinde dile getirilir. TDK, kooperatif ifadesini açıklamalarına dahil etmiştir.

Kooperatif Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Kooperatif hakkında TDK web içeriğinde elde edilen açıklamalar doğrultusunda;

- Ekonomi alanında geçerli olan ve ortaklarının gereksinimlerini uygun şartlarda elde etmelerini sağlamak amacı için kurulan birliklere verilen isim.
- Üreticilerin, aracıyı ortadan çıkarması ile ürünlerini daha iyi şartlarda pazarlamak amacıyla kurmuş oldukları ortaklık.

Kooperatif Ekonomide Nasıl Kullanılır?

Kooperatif bir yerde kurulduğu zaman hem toplu olarak hedef belirleme hem de bazı alanlarda söz sahibi olma avantajları vardır. Hem de toplu bir şekilde ürünleri ortak pazarlama şansı olmaktadır.

Yazarlar