EğitimKnow Yout Customer (Kyc) Nedir, Türkçesi Ne Demek? Kyc Neden Önemlidir?

Know Yout Customer (Kyc) Nedir, Türkçesi Ne Demek? Kyc Neden Önemlidir?

08.06.2022 - 17:18 | Son Güncellenme:

Know Your Gustomer (KYC), kimlik doğrulama sistemidir. Bankalar için önerilen Know Your Customer’ in Türkçesi müşterinin tanısı demektir. Kaydı bulunan kişinin müşterin olduğundan emin olma yöntemleri kullan anlamı taşımaktadır. Kısa adı KYC olarak bilinen sistem kimlik doğrulama yöntemini salık vermektedir. İşte Know Your Customer(KYC) nedir, Türkçe’ si ne demek? KYC neden önemlidir? İşte, merak edilen detaylar.

Know Yout Customer (Kyc) Nedir, Türkçesi Ne Demek Kyc Neden Önemlidir

Know Your Customer adı verilen müşterini tanı kontrol yöntemi güvenlik amaçlıdır. YKC; finans kuruluşlarının proaktif olarak finansal suçlarla mücadele riskini önleme çabalarıdır.

Know Your Customer (KYC) Nedir, Türkçesi Ne Demek?

Know Your Customer, müşterini tanı olarak Türkçe’ ye çevrilmiştir. Finansal suçlarla mücadele kapsamında yürütülen kimlik doğrulama yöntemidir. KYC kontrol sistemi Kripto para Borsasında hesap açanlar tarafından bilinmektedir. Finans kuruluşlarının azami özen göstererek müşterileri ve müşteri hesaplarını koruma yöntemleri olarak da bilinmektedir.

KYC Neden Önemlidir?

Finans kuruluşlarının uymakla yükümlü olduğu bir sistemdir. Amaç kara para aklamak ve terör örgütlerinin finansmanlarıyla ilgili güvenlik oluşturmaktır. Müşterini tanı yöntemi, müşteri hesaplarının korunması hem de terör örgütleriyle mücadele anlamında büyük öneme sahiptir.