EğitimKlima Neden Soğutmaz? Klimalarda Soğutmama Sebepleri

Klima Neden Soğutmaz? Klimalarda Soğutmama Sebepleri

10.08.2021 - 01:43 | Son Güncellenme:

Özellikle söz konusu yaz ayları olduğu vakit klima büyük bir öneme sahiptir. Gün içerisinde sorunsuz çalışması gerektiği bir kenara bırakılırsa, bazı dönemler klima soğutmayabilir. Tabii bunun birçok farklı nedeni bulunmaktadır. Peki, klima neden soğutmaz? Klimalarda soğutmama sebepleri hakkında detayları derledik.

Klima Neden Soğutmaz Klimalarda Soğutmama Sebepleri

 Klimalar diğer birçok farklı beyaz eşyada olduğu gibi hassas cihazlardır. Teknolojik yapıya sahip olan klimalar zaman içerisinde bazı problemler ortaya çıkarabilir. Özellikle soğutmama problemi birçok değişik nedenden ötürü meydana gelebilmektedir.

Haberin Devamı

 Klima Neden Soğutmaz?

 Hem yaz hem de kış aylarında kullanılan klima, belirli aralıklarla birtakım sorunlar ortaya çıkarabilir. Özellikle bakım yapılmadığı takdirde bazı problemler ile karşı karşıya kalmak mümkün. Bunlar içerisinde soğutmama problemi birçok değişik nedenden ötürü olabilmektedir.

 - Gazı eksilmiş veya olması gerekenden fazla olabilir.

 - Kompresör arızalı olabilir.

 - Boru hattı kısmında kaçak ya da ezilme meydana gelmiş olabilir.

 - İç ve dış ünite fan arızalı olabilir.

 - Kart ve kumanda ile beraber fan kondanseri veya sinyal kablosu üzerinde sorun meydana gelmiş olabilir.

 Genelde yukarıda verilen sebeplerden dolayı klima soğutmama durumu ortaya çıkarabilmektedir. Böyle durumlarda bir uzman ve teknik servis bünyesinde destek almak gerekir.

Haberin Devamı

 Klimalarda Soğutmama Sebepleri

 Klimalarda genelde meydana gelen en önemli sorunlar içerisinde soğutmama problemi öne çıkar. Sonuçta klimalarının temel görevlerinden biri yaz aylarında istenilen serinliği sağlamaktır. Tabii bu doğrultuda özellikle mekanik birtakım sorunlar nedeniyle soğutmama problemi meydana gelir.

 Gaz eksik ya da fazla olması, kompresör arızası, boru hattında meydana gelen problemler genel olarak sorunlar içerisinde yer alır. Tabii ünite fanı üzerinde yaşanan arızalar ya da sinyal kapsamında meydana gelen birtakım problemler yaşanabilir. Böyle durumlarda periyodik bakım ve onarım işleminin gerçekleşmesi, bu tür sorunların önüne geçebilir.