EğitimKarkas Nedir, Ne Demektir? Karkas Et Nedir, Normal Etten Farkı Nedir?

Karkas Nedir, Ne Demektir? Karkas Et Nedir, Normal Etten Farkı Nedir?

25.03.2021 - 01:33 | Son Güncellenme:

Karkas et terimi günlük yaşantımızda sıklıkla duyduğumuz terimlerden bir tanesidir. Ancak karkas etin ne olduğu insanlar tarafından merak edilmektedir. Karkas nedir, ne demektir? Karkas et nedir, normal etten farkı nedir? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.

Karkas Nedir, Ne Demektir Karkas Et Nedir, Normal Etten Farkı Nedir

 Karkas et terimi sıklıkla duyulan terimler arasında yer alır. Ancak karkas etin tam olarak ne olduğunu çoğu kişi tarafından bilinmemektedir. Bunun yanında karkas et ile normal et arasında ne gibi farklar olduğu da vatandaşların merak konusu arasında yer alır.

Haberin Devamı

 Karkas Nedir, Ne Demektir?

 Karkas kasaplık olan hayvanların tekniğine uygun bir şekilde kesilerek, kanı akıtılıp, sonrasında iç organlarının ve iç yağlarının çıkarılarak elde edilen gövdeye verilen isimdir. Karkas etlerde baş ile ayaklarda bulunmaz. Bu kısımlar da ayrılmaktadır.

 Karkas et terimi, bir hayvanın kesiminin ardından iç organlarının çıkarılarak sadece et kalmasına verilen isimdir. Karkas et üzerinde sadece yağ, kas, deri, kan damarı, sinir kısımlarını bulunmaktadır. Bu şekilde olan etlerin tümü karkas et olarak isimlendirilmektedir. 

 Karkas Et Nedir, Normal Etten Farkı Nedir?

 Karkas et, kesilen hayvanın iç organlarının çıkarılıp sadece gövde kısmının kalmasıdır. Sığırlar kesilip karkas etler elde edildikten sonra bu etlerin daha kolay bir şekilde taşınması adına etler 4 parçaya ayrılır. Testere ile yapılan bu kesimlerde öncelikle kuyruk kısmından başlanarak omurga boyunca ilerlenir ve boyun kısmına kadar kesilir. Elde edilen iki parça yan ortadan tekrar kesilerek dört parçaya ayrılmış olur.

Haberin Devamı

 Karkas et dört parçaya ayrıldığı zaman iki ön ve iki arka olmak üzere dört çeyrek parça meydana gelmektedir. Ön kısımdan elde edilecek etler ile arka kısımdan elde edilecek etler birbirinden farklılık göstermektedir. Bu nedenle ilkel olarak dört parçaya ayrılmış bu karkas etin bölümlerinin iyi bir şekilde bilinmesi gerekmektedir.