16.03.2021 - 01:15 | Son Güncellenme:
Arapça bir sözcük olan '' kand'' şeker anlamına gelmektedir. Kant çayı da demleme şeklinde yapılan içinde şeker bulunan içecektir. İsmini Arapçada şeker anlamına gelen ''kand'' sözcüğünden almıştır.
Kant Nedir ve Nasıl Yapılır?
Kant bal, şeker ve ılık su ile yapılan besin değeri yüksek olan demleme yöntemi kullanılan bir çay çeşidi olup içecek olarak tüketilen üründür.
Kant içeceği yani kant çayı demleme yöntemiyle yapılır. Demlemede kasıt edilen bekletilmesidir. İçine malzemeler eklendikten sonra bekletilerek demlenmesi hazır hale getirilir. İçine malzeme olarak şeker ya da bal koyulur. Ana ürünü bu ürünler oluşturmaktadır.
Kant Çayının Faydaları Nelerdir?
Kant çayının faydaları şöyle sıralanmaktadır:
Sindirimi kolaylaştırarak sindirim sisteminin çalışmasını düzenlemektedir.
Mide ağrılarını ve krampları hafifletmektedir.
Tokluk hissi vermektedir. Bu amaçla zayıflamak isteyenlere önerilmektedir.
Kan dolaşımını düzenlediği için metabolizmayı da hızlandırmaktadır.
Kant Çayının Tarifi Nasıl Hazırlanır?
Kant çayının yapımında bal ya da şeker kullanılır. Kaynatılan su bir bardağa alınır. Bardağa alına su biraz dinlenmeye bekletilir. Su bu aşamada ılıman ve yumuşak bir hal alacaktır. Bu aşamada suya bir çay kaşığı bal eklenir. Bal eriyene ve akışkan bir kıvam alana kadar güzelce karıştırılır. Ballı olan kant çayı bu tariften sonra içime hazır hale gelir.
Şeker ile yapılan kant çayı ise, 1 çay kaşığı toz şeker ve 1 su bardağı ılık su ile aynı tarif üzerinden yapılır. Ballı kant çayında bal kullanılırken şekerli kant çayında bal yerine şeker kullanılır.