17.05.2021 - 02:01 | Son Güncellenme:
İyi karpuz seçmek için birçok detaya dikkat edilmesi gerekir. Karpuzun üst kısmında yer alan sarı lekeler, kremsi ve sarı renk tonlarında olmalıdır. Lekenin beyaz olması karpuzun iyi olmadığını gösterir.
İyi Karpuz Nasıl Anlaşılır?
Sıcak yaz aylarının gelmesiyle birlikte, birçok gıda da tezgahlardaki yerlerini alıyor. Yaz aylarının sevilen gıdalarından biri de, karpuzlardır. Karpuz tatlı ve sulu özelliğiyle, soğuk tüketilen bir gıdadır. İyi karpuz alarak, güzel bir karpuz yemek isteyenler karpuz seçme taktiklerini öğrenmek istiyor. Karpuz üzerinde yer alan lekelerin beyaz renkte olmaması gerekiyor.
Toprağa değen kısmının beyaz renkte olması, karpuzun daha olgunlaşmamış olduğunu gösterir. Sarı ve kremsi bir renk olması, karpuzun olgunlaştığını ve tatlılaştığını gösteriyor. Karpuzların parlak olup olmaması da dikkat edilmesi gereken bir konudur. Parlak karpuzlar, henüz olgunlaşmamış karpuzlardır.
Sulu ve Tatlı Karpuz Nasıl Seçilir?
Sulu ve tatlı karpuz almak isteyenlerin, dikkat etmesi gereken bazı detaylar bulunuyor. Günümüzde pek çok kişi karpuzu elle temas ederek seçer. Karpuza vurulduğunda çıkan sesler, karpuzun olgunlaştığını almak için yeterli değildir. Üzerinde yer alan lekeler ve parlaklığı dikkat edilmesi gereken önemli detaylardır. Karpuza vurulduğunda karpuz yüzeyinin sert olması gerekiyor Karpuz yüzeyinin yumuşak olması ve tok bir ses çıkarmaması, karpuzun henüz olgunlaşmadığını gösterir. Yuvarlak olan karpuzlar tatlı, uzun ve ince olan karpuzlar ise sulu karpuz olarak kabul edilir.