Eğitimİlk ders: ‘Vatan Sevgisi’

İlk ders: ‘Vatan Sevgisi’

10.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yaklaşık 20 milyon öğrenci ile 1.2 milyon öğretmen için ilk ders zili dün çaldı. Eğitim maratonuna Tunceli’de şehit olan askerler için saygı duruşunda bulunarak başlayan öğrencilerin ilk dersleri, ‘Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi’ydi

İlk ders: ‘Vatan Sevgisi’

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 2024-2025 eğitim öğretim yılı dün başladı; yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1.2 milyon öğretmen ders başı yaptı. Okul öncesi eğitime başlayan ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için 2-3 Eylül’de uyum eğitimi düzenlenmişti. Ortaokula başlayacak öğrenciler için ise bu hafta okula uyum için rehberlik çalışmaları yapılacak.

Haberin Devamı

Okulun ilk gününde Tunceli’de şehit olan askerler ve tüm şehitler için bayrak töreni düzenlenerek, bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Öğrenciler için hazırlanan açılış dersinde Bakanlık tarafından vatan sevgisi konulu kısa film gösterildi.

Servisler denetlendi

Okulların açıldığı ilk gün birçok ilde öğrenci servisi denetimi yapıldı, evrak eksiği bulunan araçların şoförlerine cezai işlem uygulandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla kentin farklı noktalarındaki okul çevrelerinde denetiler gerçekleştirdi. Denetimler, helikopterle de havadan kontrol edildi. Manisa’da denetim sonucu 22 araç trafikten men edildi, aranan 9 kişi yakalandı.

Trafik yoğundu

Okulların açılması, haftanın ilk iş günüyle kesişince İstanbul’da trafik yoğunluğu da arttı. Kentte sabah saatlerinde D-100 kara yolu, TEM Otoyolu ile bağlantı yollarında trafik sıkışıklığı yaşanırken, Avrasya Tüneli ‘nde yoğunluk, Göztepe’ye kadar uzadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kararıyla 06.00-16.00 saatleri arasında toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verse de, sabah saatlerinde Anadolu Yakası’nda trafik sıkışıklığı yüzde 54 olarak ölçüldü.

Haberin Devamı

Yüzen gemide dersbaşı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman ve Malatya’da yeni eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Depremlerin ardından İskenderun’da limana demirleyen ve eğitim öğretim için düzenlenen Karadeniz Lifeship Rauf Bey Gemisi’nde de 523 lise öğrencisi dersbaşı yaptı.