Eğitimİdare Mahkemesi Nedir, Ne İş Yapar? İdare Mahkemesi Hangi Davalara Bakar?

İdare Mahkemesi Nedir, Ne İş Yapar? İdare Mahkemesi Hangi Davalara Bakar?

17.02.2022 - 17:43 | Son Güncellenme:

İdare mahkemesi, ne olduğu ve ne iş yaptığı sık sık araştırılan mahkemelerden biridir. Özellikle birçok kişi tarafından da merak edilmesinden dolayı internetten araştırılan mahkemeler arasındadır. Bu bakımdan İdare mahkemesi nedir öğrenebilir ve ne iş yaptığı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. İdare mahkemesi nedir, ne iş yapar? İdare mahkemesi hangi davalara bakar tüm detayları ile sizler için derledik.

İdare Mahkemesi Nedir, Ne İş Yapar İdare Mahkemesi Hangi Davalara Bakar

İdare mahkemesi, idare ve idare kurallarına karşı açılan davalara bakılan bir mahkemedir.

İdare Mahkemesi Nedir, Ne İş Yapar?

İdare mahkemesinin ne olduğu ve ne iş yaptığı birçok kişi tarafından merak edilmesinden dolayı sıklıkla araştırılmaktadır. İdari yargın düzeninin sağlanması için idarede çıkan sorunlara ve yanlış işlemlere idare mahkemesi bakar.

İdare organlarına karşı tam yargı davasının ya da iptal davasının açılması sonucu da bu mahkemelere idare mahkemesi bakar. İdare ile ilgili tüm işlemlerin yapılması idare mahkemesinin görevidir ve tüm çalışma disiplinleri ile birlikte kurallar da 2576 sayılı kanun ile belirlenmiştir.

İdare Mahkemesi Hangi Davalara Bakar?

İdare mahkemesinde idarede hukuka aykırı bir şekilde işlem yapılması ya da eylemler yapılması durumunda açılmış olan mahkemelere bakılır. İdare mahkemesi idari yargı için görevli olan ilk derece mahkemedir ve 2576 sayılı kanun ile idare mahkemelerin tüm kuruluşları da düzenlenmiştir. İdare organlarına karşı açılan tüm mahkemelere bakmakla görevli olan mahkeme idare mahkemesidir.

 

Yazarlar