13.11.2021 - 02:52 | Son Güncellenme:
Hayvan hastalıkları daha çok iyi beslenememekten, bulundukları ortamdan ya da yedikleri yiyeceklerden yahut salgın gibi pek çok sebebe bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Aynı zamanda hayvanlar için birtakım tedavi yöntemleri de bulunmaktadır.
Hayvan Hastalıkları Nelerdir?
Hayvan hastalıkları belli başlı nedenlerden ortaya çıkmaktadır. Bunlar;
- Beslemeye bağlı hastalıklar: Stomatitis, Özofagus tıkanması, Özofagitis, Basit indigesyon, Rumen asidozu, Rumenitis, Rumen parakeratozisi, Karaciğer apseleri, Düşük süt yağı sendromu ve Travmatik retikuloperitonitis gibi hastalıklardır.
- Enfeksiyöz hastalıklar: Şap, Sığır vebası, At vebası, Coryza gangrenosa bovum, Mavi dil, Yanıkara, Tetanos, Kuduz, Kedilerin enfeksiyöz peritonitis, Keçilerin bulaşıcı plöropnömonisi ve Noma gibi hastalıklardır.
- Metabolik hastalıklar: Süt humması, Hipomagnezemi, Hipofosfotemi, Hepatik lipidozis, ikiz kuzu hastalığı, Abomasum kayması, meme ödemi, Hiperadenokortisizm ve doğum sonrası hemoglobinüri gibi hastalıklardır.
- Bakteriyel balık hastalıkları: Ülser hastalığı, bakteriyel böbrek hastalığı, Vibriosis ve Frunkulozis gibi hastalıklardır.
Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Hayvanlar üzerinde birçok tedavi yöntemleri bulunur. Bunlardan birisi İmitasyon yani taklit yöntemidir. Ayrıca tedavisi bulunan hayvan hastalıklarına karşı veterinerler tarafından daha çok şurup, aşı, hap ve cerrahi işlemler tedavi yöntemleridir.