EğitimGyo Nedir, Açılımı Ne Demek? Gyo Ne İş Yapar?

Gyo Nedir, Açılımı Ne Demek? Gyo Ne İş Yapar?

10.06.2022 - 12:30 | Son Güncellenme:

GYO, Gayrimenkul alanında, Sermaye Piyasası Kanununa uyumlu faaliyet gösteren kuruluştur. Açılımı Gayrimenkul Yatırım Ortakları olarak bilinmektedir. Yasalar tarafından faaliyetleri kısıtlanan GYO kuruluşları gayrimenkule dair haklar ve projelerine yatırım yapabilmektedir. Potansiyel yüksek getirili gayrimenkuller alım satım işlemleri yapmaktadır. İşte GYO nedir, Açılımı ne demek? GYO ne iş yapar ayrıntıları ile derledik.

Gyo Nedir, Açılımı Ne Demek Gyo Ne İş Yapar

 GYO(gayrimenkul Yatırım Ortaklığı), yüksek getirili gayrimenkul portföyü oluşturarak alım-satım- kiralama faaliyetlerini yürütmektedir. Yıl boyunca gösterilen faaliyet gelirlerini yılsonunda tüm ortaklara temettü olarak dağıtarak kazandırmaktadır. 

Haberin Devamı

 GYO Nedir, Açılımı Ne Demek?

 GYO, taşınmaz ticaretiyle uğraşan yatırım ortaklığı demektir. Açılımı, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’dır. Faaliyet alanında bulunan yüksek getirili gayrimenkulleri portföyüne ekleyerek alım- satım yaparak kâr elde etmektedir. GYO kuruluşları, Sermaye Piyasası Kanunu çerçevesinde faaliyet göstermektedir. Gayrimenkulün, alım- satım ve kiralama işlemlerini yapabilir, inşaatını yapamazlar. Ancak inşaat kuruluşlarına finansman sağlayabilirler.

 GYO Ne İş Yapar?

 Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, gayrimenkul ticaretiyle uğraşır. Yüksek getirili iş merkezleri gibi yerlere yatırım yaparak kazanç sağlamaktadır. GYO yatırımcılara büyük avantajlar sağlamaktadır. Yatırımcılar için en güvenli ve cazip yatırım araçlarıdır.