EğitimGoogle Smart Lock Nedir, Ne İşe Yarar? Google Smart Lock Nasıl Kullanılır?

Google Smart Lock Nedir, Ne İşe Yarar? Google Smart Lock Nasıl Kullanılır?

28.05.2022 - 03:26 | Son Güncellenme:

İnternette gezerken giriş yapılan sitelerin şifrelerini kaydeden Google smart lock, kullanıcı için kolaylık sağlıyor. Şifrenin unutulması durumunda Google otomatik olarak siteye giriş yapma imkanı sunuyor. Bu uygulamanın dezavantajı şifre otomatik olarak girildiği için bir süre sonra unutuluyor. Google smart lock uygulamasının avantajları ve dezavantajlarını ayrıntıları ile derledik.

Google Smart Lock Nedir, Ne İşe Yarar Google Smart Lock Nasıl Kullanılır

Google smart lock, android, IOS ve Windows işletim sisteminde kullanılan şifreleri kaydediyor ve tekrar tekrar şifre girme zahmetinden kurtarıyor. Bu uygulama sayesinde şifre sorunu bir nebze çözülüyor.

Google Smart Lock Nedir, Ne İşe Yarar?

Google bünyesinde bulunan bu uygulama otomatik kayıt özelliğine sahip bir şifre kayıt yazılımıdır. Google'ye giriş yapan milyonlarca kullanıcının şifresini otomatik kaydedebilen bu uygulama sayesinde cep telefonunda veya bilgisayarda bulunan şifreler kolaylıkla kaydedilebiliyor.

Google Smart Lock Nasıl Kullanılır?

Bu uygulamayı açmak için öncelikle ayarlar kısmına girilmesi gerekiyor. Telefonda ayarlar kısmı farklı yerde ve farklı simge özelliğine sahip olabilir. Ancak işlevselliği bütün telefonlarda aynıdır. Ayarlar bölümüne girildikten sonra;
1- Kilit-ekran güvenlik kısmı tıklanır.
2- Güvenlik kilit ayar bölümüne girilir.
3- Bu bölümde smart lock kısmı tıklanır.
4- Kilit deseni çizilir.
5- Ekrana gelen bilgide 'anladım' kısmı işaretlendikten sonra bilgiler kontrol edilir. Artık Google smart lock aktif hale gelir. Şifre kayıt sistemi sayesinde site giriş işlemi sonunda şifreler kaydedilir ve girişler kayıt işlemi sonunda gerçekleşir. Herhangi bir şifre sistemi yok ise Smart Lock devreye girmiyor.