EğitimGlikoz Tolerans Testi Nedir, Nasıl Yapılır? Gtt Ne Demek, Neden Yapılır?

Glikoz Tolerans Testi Nedir, Nasıl Yapılır? Gtt Ne Demek, Neden Yapılır?

11.10.2021 - 13:49 | Son Güncellenme:

İnsanlar hastane de bir test yaptıracakları zaman onun ne olduğunu ve nasıl yapıldığını öğrenmek istemektedir. Glikoz tolerans testi de insanlara sıkça uygulanan testler arasındadır. Glikoz tolerans testi nedir? Glikoz tolerans testi nasıl yapılır? GTT ne demek? GTT neden yapılır? Glikoz tolerans testi ile ilgili tüm detayları derledik.

Glikoz Tolerans Testi Nedir, Nasıl Yapılır Gtt Ne Demek, Neden Yapılır

 Glikoz tolerans testi GTT olarak kısaltılmaktadır.

Haberin Devamı

 Glikoz Tolerans Testi Nedir?

 Glikoz tolerans testti hastalığı olduğu düşünülen insanlara belli bir miktar glikoz verilerek insan vücudunun bunu ne kadar süre de temizlediğini öğrenmek için yapmış oldukları bir testtir.

 Glikoz Tolerans Testi Nasıl Yapılır?

 Test yapılacak kişi kendini en az 12 saat aç bırakarak teste gitmelidir. Test genel olarak sabah yapılmaktadır. Hastanın öncelikle açlık kan şekeri ölçüler ve yetişkinlerde 75 gram glikoz bir veya iki bardak suyun içine koyularak tüketilmesi söylenir. Su içildikten sonra belli zaman aralıklarında hastanın kaç şekeri ölçülerek glikoz tolerans testi sonucu çıkar.

 GTT Ne Demek?

 GTT kısaltması Glucose Tolerance Test cümlesinin baş harflerini alarak ortaya çıkmıştır. GTT kısaltması glikoz tolerans testini ifade etmektedir.

Haberin Devamı

 GTT Neden Yapılır?

 GTT testinin yapılmasındaki en temel amaç diyabet veya insülin bozukluklarını test etmek için yapılmaktadır. GTT bazen karbonhidrat metabolizması bozukluklarını test etmek, akromegali veya reaktif hipoglisemi içinde yapılabilmektedir.