13.03.2024 - 14:15 | Son Güncellenme:
İHA
Özel yetenek sınavlarından geçerek Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesi'ne kabul edilen öğrenciler, aldıkları eğitimle tarihte yaşamış önemli şahsiyetlerin heykellerini yapıyorlar. Öğrenciler, yaptıkları eserleri, önce okulun koridorlarında, sonra da yılsonu sergisinde görücüye çıkarıyorlar. Görsel Sanatlar Öğretmeni Yunus Sıpor, okulda bulunan 11 atölyede grafik tasarım, heykel, yağlı boya, tel çalışması, karakalem gibi bölümlerin bulunduğunu, 86 öğrencinin ise atölyelerde eğitim gördüğünü söyledi. Diğer öğrencilerin ise teorik dersleri alarak üniversite sınavlarında başarılı olmaları için hazırladıklarını, geçen yıl yapılan Yükseköğretim Kurumlarına Geçiş Sınavında (YKS) 36 öğrenciden 24’ünün çeşitli üniversitelere yerleştiğini belitti.
Sıpor, yıl boyunca elde edilen materyallerin yıl sonunda düzenlenen sergide görücüye çıktığını belirterek, “Okulumuzun 11 ve 12’nci sınıflarının müfredatında yer alan Görsel Sanatlar Dersinde heykel yaparak öğrencilerin 3 boyutlu düşünmelerini sağlıyoruz. Buradan mezun ettiğimiz öğrencileri kazanabileceği en iyi üniversiteye hazırlama çabası içindeyiz. Buradaki amacımız sanata uygun bir toplum özellikle kendi memleketimizde sanatı daha ileriye taşımak ve topluma faydalı bireyler yetiştirmektir. Yaptığımız işlerde kullandığımız çamurları bölge köylerinde temin edebiliyoruz. Çünkü bölgemizde kırmızı toprak çok fazla var. Bölgemiz kültür ve sanat alanında çok aktif bir bölge. Yaptığımız çalışmalarda tarihi karakterleri önemli şahsiyetleri ve bilim adamlarını işledik. Güzel sanatlar lisesi olarak her yılsonunda büyük çapta bir seri açıyoruz. Bu sergide heykel, rölyef, yağlı boya ve kara kalem çalışmalarımız oluyor. Her sene istisnasız bu çalışmaları halkımıza sunuyoruz." dedi.
Öğrencilerden Sefa Ayaz, aldıkları eğitimle iyi bir üniversiteye gitme çabasında olduklarını belirterek, “Heykel dersinde killerden çamurlardan heykeller yapıyoruz. Tarihte önemli bir yer sahip olan bilim insanlarının heykellerini yapmaya daha ön planda tutuyoruz. Bizim hem üç boyutlu bakış açımız geliştirmekte, hem de ileriki üniversite hayatımızda ön hazırlığımızı yapıyoruz. İzmir 9 Eylül Üniversitesini düşünerek eğitim fakültesinden devam etmek istiyorum. Güzel sanatlar lisesi, yeteneğimizin değerlendirmemizde bize çok yardımcı olan yeteneğimizi pekiştiren bilgimize bilgi katan, çok fazla bize yardımcı olan bir lise. Gerek öğretmenleri gerekse atölye ortamıyla yeteneğimizi geliştirebileceğimiz bir alan" dedi.
Ruken Bozdağ ise, “Okulumdan çok güzel bir şekilde yararlandığımı düşünüyorum. Gerek yağlı boya olsun gerekse heykel olsun. Bu konuda çok şanslıyız. Mimar Sinan Üniversitesini düşünüyorum ve oraya hazırlanıyorum. Hocalarımızda sağ olsunlar çok yardımcı oluyorlar, çok iyi hazırlıyorlar" diye konuştu.