Eğitim Fonksiyonalizm Nedir, Neyi Savunur? Fonksiyonalizm Yaklaşımı, Akımı Ne Demek?

Fonksiyonalizm Nedir, Neyi Savunur? Fonksiyonalizm Yaklaşımı, Akımı Ne Demek?

18.02.2022 - 14:53 | Son Güncellenme:

Fonksiyonalizm nedir ve neyi savunur merak edilerek birçok kişi tarafından araştırılan konulardan biridir. Özellikle akımlara ilgi duyan kişiler tarafından Fonksiyonalizm sık sık araştırılarak öğrenilmek istenen akımlar arasındadır. Bu bakımdan Fonksiyonalizm nedir ve neyi savunur öğrenebilir ve buna göre akım ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. Fonksiyonalizm nedir, neyi savunur? Fonksiyonalizm yaklaşımı, akımı ne demek tüm detayları ile sizler için derledik.

Fonksiyonalizm Nedir, Neyi Savunur Fonksiyonalizm Yaklaşımı, Akımı Ne Demek

Fonksiyonalizm, bir ürünün ya da davranışın kendisinden daha çok sunmuş olduğu yararını önemsemek anlamına gelir.

Haberin Devamı

 Fonksiyonalizm Nedir, Neyi Savunur?

 Fonksiyonalizm toplumsal kurumların pratikliğine dair olan açıklamalarda onun kökenine değil sunduğu faydalara bakar. Bu akım ile bütünün işleyişine ve yaptığı katkıya önem verilir. Fonksiyonalizm diğer adı ile İşlevselcilik olan akım 20.yüzyılda ortaya çıkmış ve önemli bir etkiye sahip olmuş akımlardan biridir. Sahip olduğumuz tutumlar, kurmuş olduğumuz ilişkiler ve yaptığımız tüm etkinlikler yaşadığımız topluma göre oluşur ve toplum düzeni ile ilgilidir. 

 Fonksiyonalizm Yaklaşımı, Akımı Ne Demek?

 Fonksiyonalizm yaklaşımı İşlevselcilik olarak da bilinen bir düşünce ya da bir akımdır. Birliği ve uyumu savunan Fonksiyonalizm yaklaşımı düşünceleri, fikirleri, görüşmeleri birlik kapsamında kabul eder ve inceler. Toplumda yaşamak için birlik olmanın gerekliliğine önem çeken bu akımda teme kavramlar denge, uyum, gereklilikler, bağımlılık, dayanışma ve de bütünleşmedir. Mevcut durumun yararı da oldukça önemli bir etken olarak kabul edilir.