Eğitim Eyalet Sistemi Nedir? Eyalet Sistemi Olan Ülkeler Hangileridir?

Eyalet Sistemi Nedir? Eyalet Sistemi Olan Ülkeler Hangileridir?

07.11.2021 - 02:29 | Son Güncellenme:

Eyalet sistemi eski dönemlerden kullanılan bir kelime olup günümüzde de kullanılan bir yönetim sistemi olarak kabul edilmektedir. Eyalet sisteminde yönetim için ülkenin her eyaleti kendi iç işlerinde bağımsız dış işlerinde ise merkeze bağımlı olarak yönetim sağlamaktadır. Eyalet sistemi nedir? Eyalet sistemi olan ülkeler hangileridir hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Eyalet Sistemi Nedir Eyalet Sistemi Olan Ülkeler Hangileridir


Eyalet sistemi bir ülkenin çok uluslu olarak belirli eyaletlere ayrılarak yönetilmesi anlamına gelmektedir.

Eyalet Sistemi Nedir?

Eyalet sistemi federal ülkelerin yönetim birimlerine ayrılmış sistemlerine verilen addır. Eyaletler kendi iç işlerinde özerk olan fakat bulundukları merkezi bir otorite çevresinde yönetilen yönetim birimleri olarak bilinmektedir. Eyalet sistemleri her eyaletin kendine özgü kuralları olmasını ve yönetilmelerini ifade etmektedir.

Eyalet sistemi geçmişte varlığını genişlemiş ve farklı kültürlere ait insan topluluklarının bir bayrak altında toplanmasını amaçlamaktadır. Eyalet sistemlerinde yönetim birimlere ayrılmasına rağmen ortak bir merkez ve otoriteye bağlı sürdürülmektedir. Eyalet sistemi uzun süre tek bir bayrak altında yaşamakta olan nüfusun yapısal olarak da kendine ait özelliklerini devam ettirmesini sağlamaktadır.

Eyalet Sistemi Olan Ülkeler Hangileridir?

Eyaletlere ayrılan ülkeler geçmişte geniş ve büyük toprakları olan ülkeler olmasının yanında günümüzde de geniş coğrafyaya yayılan ülkeler eyalet sistemi şeklinde yönetimleri benimsemiştir. Eyalet sistemi ile yönetimin amacı geniş coğrafyaya yayılmış ülke topraklarındaki insanların bir arada yaşamalarını sağlamaktadır.

Eyaletlere ayrılan ülkeler Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya, Avustralya ülkeleri eyalet sistemini benimsemiş ülkeler arasında bulunmaktadır.