EğitimEthernet Kartı Nedir, Ne İşe Yarar? Ethernet Kartı Nasıl Kullanılır?

Ethernet Kartı Nedir, Ne İşe Yarar? Ethernet Kartı Nasıl Kullanılır?

15.02.2022 - 17:10 | Son Güncellenme:

Bilgisayarların sağlıklı bir şekilde çalışabilmeleri için bazı donanım ve parçalara ihtiyaç duyulmaktadır. Bilgisayarlarda bulunan bazı donanımlar temel listede yer almadığı için sonradan eklenmektedir. Bu parçalardan birisi de ethernet kartıdır. Peki, ethernet kartı nedir, ne işe yarar? Ethernet kartı nasıl kullanılır? Sizlere ethernet kartı hakkında bilinmesi gerekenleri detaylıca derledik.

Ethernet Kartı Nedir, Ne İşe Yarar Ethernet Kartı Nasıl Kullanılır

Ethernet kartı bilgisayarlar için hayati önem taşıyan parçalardan birisidir. Bu nedenle ethernet kartı ile ilgili pek çok kişi araştırmalar yapmaktadır.

Ethernet Kartı Nedir?

Ethernet kartı bilgisayar ağlarında bilgisayar ile ağ arasında iletişim kurulmasını sağlayan donanım birimine denilmektedir. Ethernet kartları bilgisayarlara takılmadan önce bazı özelliklerinin ayarlanması gerekmektedir. Teknolojinin gelişmesi ile artık günümüzde kablosuz ağlar kullanılmaktadır. Bu kart verileri paketlere bölmekte ve çıkış kablolar ile verileri iletmektedir.

Ethernet kartı Ne İşe Yarar?

Ethernet kartlarının görevi bilgisayarın ağ içerisinde dahil olan bütün sistemler ile iletişim haline geçmesini sağlamaktır. Bu kartın çıkış bölgesine bağlanabilen kablo ile paylaşıma açık olan diğer bilgisayarlara bilgiler aktarılmaktadır. Ayrıca tüm ethernet kartları bir seri numarası ile kullanıma sunulmaktadır. Kart üzerindeki bu seri numarası ile ethernet kartları birbirinden ayrılmaktadır.

Ethernet Kartı Nasıl Kullanılır?

Ethernet kartı çalışma yaparken verileri paketlere bölmekte ve belirli bir işlem sıralaması uygulamaktadır. Ethernet kartı aldığı bilgileri ağ çıkışında yer alan kabloya göndermekte ve iletişimi başlamış olmaktadır. Ethernet kartı ile iletişim sağlanabilmesi için MAC adresi ve alıcının MAC adresi, iletilen veri ve CRC kodunun tam bir şekilde olması gerekmektedir.