Eş Anlamlı KelimelerMasraf Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Masrafın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Masraf Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Masrafın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

22.06.2022 - 15:34 | Son Güncellenme:

Masraf kelimesinin eş anlamlısı olan kelime, gider olmaktadır. Genellikle masrafa en çok özdeş olarak uyumluluk sağlayan kelimenin bu olduğu görülmektedir. İnsanlar, yaptıkları harcamalarına karşılık bazen sohbet ederlerken bu kelimeyi kullanmaya ihtiyaç duymaktadırlar. Masraf da gider de genel itibariyle aynı anlamlara gelmektedirler. Masraf kelimesinin eş anlamlısı nedir, masrafın eş anlamlısı olan sözcükler hangileri işte, tüm detayları derledik.

Masraf Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir Masrafın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Masraf, insanların birtakım mal veya hizmetleri almaları karşılığında yaptıkları harcamalardır. Burada ana tanımlayıcı olan masraf kelimesinin yerine kullanılabilecek daha farklı alternatif seçenekler de vardır. Harç, harcama gibi sözcükler bu doğrultuda öne çıkmaktadırlar.

Haberin Devamı

Masraf Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? 

Harcama, giderler, harç veya sarfiyat gibi kelimeler yaygın olarak masraf kelimesine karşılık olarak kullanılabiliyorlar. Maliyet, paha veya gider kelimeleri de her açıdan onun yerine ikame edilebiliyorlar. Hiçbiri, çok ciddi olarak cümlelerde anlam bütünlüğüne herhangi bir şekilde zarar vermiyor.

Masrafın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler 

Gündelik yaşamda insanların masrafa alternatif olarak en çok tercih ettiği kelime genellikle gider oluyor. Bu kelimeyle de yine ne kadar harcamanın yaptıklarının kolaylıkla anlatabiliyorlar. Harcama, maliyet gibi kelimeler de özdeş olarak sorunsuz kullanılıyorlar.