EğitimEndüstri İle İlgili Cümleler Nelerdir? İçinde Endüstri Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

Endüstri İle İlgili Cümleler Nelerdir? İçinde Endüstri Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

08.03.2022 - 16:46 | Son Güncellenme:

Dünya çapında özellikle üretim ve ticari açısından endüstri kelimesi öne çıkar. Bir ülkenin ya da toplumun ilerlemesi noktasında önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda taşımış olduğu anlam üzerinden birçok farklı cümlede kullanılır. Peki, Endüstri ile ilgili cümleler nelerdir? İçinde endüstri kelimesi geçen örnek cümleleri derledik.

Endüstri İle İlgili Cümleler Nelerdir İçinde Endüstri Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

Endüstri kelimesi aynı zamanda sanayi sözcüğü ile eş anlamı olarak değerlendirilir. Anlamasından ise hammaddenin işlenmesi ve bunun enerji haline getirilerek kullanılması şeklinde ifade etmek mümkün. Her sene gelişen teknoloji ile beraber endüstri daha güçlü hale gelirken, aynı zamanda günlük yaşamda birçok cümlede değerlendirilir.

Haberin Devamı

Endüstri ile İlgili Cümleler Nelerdir?

Her ülkenin mutlaka güçlü bir endüstrisi bulunur. Endüstri hammaddeyi almak suretiyle pek çok üretim sağlar ve aynı zamanda enerji elde eder. Bununla beraber endüstri ile ilgili amaca uygun olarak kullanılabilecek birçok farklı cümle ön plana çıkar. Hammadde ile beraber enerjinin geçirdiği aşamalar ve bu aşamalar üzerinden kullanım alanları endüstri kapsamında değerlendirilir. Böylece hem tek başına hem de cümle içerisinde endüstri kelimesi farklı yerlerde değerlendirilir.

İçinde Endüstri Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

Endüstri kelimesi geçen birçok değişik örnek cümle ele almak mümkün. Özellikle üretim ve sanayi ile beraber, birçok açıdan günlük yaşamda yaygın olarak kullanılır. Tabii sadece günlük hayatta değil aynı zamanda önemli makaleler ve diploması açısından da belgelerde ön plana çıkar.

Haberin Devamı

 ‘’Endüstriyel alanda ülkemizin gelişmesi gerekir.’’

‘’Araba yatırım ve üretimi noktasında bu endüstri önemli bir yere sahiptir.’’

‘’Bir ülkenin geleceğini Taşıyan en önemli unsurlar içerisinde endüstri gelir.’’

‘’Ben endüstri mühendisliği okuyorum.’’

Öne çıkan Yukarıdaki örneklerde olduğu gibi endüstri kelimesi cümle içerisinde kullanılabilir. Bununla beraber sanayi üzerinden eş anlamlı olarak aynı ifadeye sahiptir.