EğitimE Tipi Cezaevi Nedir? E Tipi Cezaevlerinde Hangi Suçlular Yatar?

E Tipi Cezaevi Nedir? E Tipi Cezaevlerinde Hangi Suçlular Yatar?

22.04.2021 - 01:42 | Son Güncellenme:

Ele alınan suçlara bağlı olarak günümüzde birçok farklı cezaevleri bulunmaktadır. Bu cezaevleri belli başlı harfler üzerinden ele alınır ve ayrılır. Peki, E Tipi Cezaevi nedir? E tipi cezaevlerinde hangi suçlular yatar? İşte bu konuda merak edilen bilgiler.

E Tipi Cezaevi Nedir E Tipi Cezaevlerinde Hangi Suçlular Yatar

Türkiye'de günümüzde farklı şehirlerde pek çok değişik cezaevi bulunur. Bu cezaevleri suça ve yapıya bağlı olarak değişik harfler üzerinden birbirinden ayrılmıştır. Özellikle E tipi cezaevi en merak edilen tipler içerisinde geliyor.

Haberin Devamı

 E Tipi Cezaevi Nedir? 

 Türkiye'de kapasitesi en fazla cezaevi E tipi cezaevi olarak öne çıkmaktadır. Yapısal açıdan genel olarak iki katlı bir bina şeklinde öne çıkar. Bu bağlamda belli koğuş sistemine göre hazırlanmıştır ve farklı sayılarda odaları bulunur.

 Bu odalar içerisinde 2, 4, 6 ya da 8 ve 10 kişi kalabilir. Her odanın kendine özel bir havalandırma sistemi yer alır. Aynı zamanda kişi sayısına bağlı olarak genişliği de değişkenlik göstermektedir. Kapasite açısından en fazla kapasiteye sahip olan cezaevi tipi şeklinde de anlatmak mümkün.

 E Tipi Cezaevlerinde Hangi Suçlular Yatar?

 Türkiye'deki cezaevleri farklı harfler üzerinden ele alınır ve belirli suçlar eşliğinde değerlendirilir. Yani kişinin işlediği suça bağlı olarak belli cezaevlerine gönderilirler. Böylece aynı suçtan kişiler bir arada cezalarını çekme olanağı elde ederler. Bu bağlamda E tipi cezaevinde hangi suçluların yattığı merak edilen konular içerisinde geliyor.

Haberin Devamı

 Her ne kadar yapı ve kapasite açısından rahat gibi görünse bile, E Tipi Cezaevi'nde ağır suçlular yer alır. Özellikle cinayet ya da tecavüz gibi suçlar işlemiş olan kişilerin yer aldığı cezaevi olarak öne çıkar. Cinayet ile tecavüz açısından farklılık gözetmeksizin, bu suçu işlemiş olan kişiler E tipi cezaevinde yatar.