11.12.2021 - 03:48 | Son Güncellenme:
Kemikler düzenli ve düzensiz olmak üzere iki farklı şekilde ele alınır. Özellikle belli bir şekli olmayan kemikler aynı zamanda düzensiz kemikler olarak ifade edilmektedir. Ancak bulundukları bölge itibariyle vücudun en dayanıklı kısımları arasında geldiğini söylemek mümkündür.
Düzensiz Kemikler Nelerdir?
Uzun ve kısa ile beraber yassı kemikleri uyum sağlamayan kemikler düzensiz kemikler olarak ifade edilir. Aynı zamanda baskılara karşı son derece sağlam kemik çeşitleri olduğunu söylemek mümkündür. Bu doğrultuda dayanıklı olmasının yanı sıra belli şekilleri bulunmayan kemiklerdir. Baş bölgesinden başlamak suretiyle Ayak kısmına kadar birçok değişik yerde düzensiz kemiklere rastlamak mümkündür. Dayanıklı olması ile beraber bulundukları bölge itibariyle diğer kemiklerin sağlam biçimde görevlerini yerine getirmesine imkan vermektedir.
Düzensiz Kemiklere Bazı Örnekler
Yassı ve kısa ile uzun kemikler ile bir araya gelmeyen düzensiz kemikler vücudun değişik bölgelerinde yer alır. Sağlam bir yapıya sahip olmasının yanı sıra, üstlenmiş olduğu görevler üzerinden önemli bir yer tutmaktadırlar. Bu konuda vücudun belli başlı bazı kısımlarından bahsetmek mümkündür.
- Omurlar
- Temel kemik
- Alt ve üst çene kemikleri
- Elmacık kemikleri
Genel olarak yukarıda verilen kemikler düzensiz kemikler şeklinde ifade edilmektedir. Vücudun en önemli ve temel yapıları içerisinde yer aldığını ifade etmek gerekir. Dayanıklı olması ile beraber pek çok darbeye karşı vücudu koruma görevi üstlendiğini anlatmak mümkün. Aynı zamanda bu kemikler Latince isimleri üzerinden tıp dünyasında değerlendirilir. Düzenli kemiklerle uyum sağlamasalar bile bağlantılı olduklarını ifade etmek gerekir.