EğitimDuralit Nedir, Ne İşe Yarar? Duralit Nerelerde Kullanılır?

Duralit Nedir, Ne İşe Yarar? Duralit Nerelerde Kullanılır?

22.04.2021 - 01:44 | Son Güncellenme:

Sanayi ve endüstriyel alanda birbirinden farklı hammaddeler kullanılmaktadır. Özellikle mobilya sektöründe birbirinden farklı malzemeler kullanılmaktadır. Duralit de en fazla kullanılan malzemeler arasında yer alır. Duralit nedir, ne işe yarar? Duralit nerelerde kullanılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Duralit Nedir, Ne İşe Yarar Duralit Nerelerde Kullanılır

Duralit genellikle mobilya sektöründe çok sık kullanılan ahşap bir paneldir. Ahşap atıkları olan talaş parçaları sıkıştırılarak birleştirilmesi sonucunda oluşan maddelere duralit denilmektedir. 

Haberin Devamı

 Duralit Nedir, Ne İşe Yarar?

 Mobilya sektöründe kullanılan ahşap panele duralit denilmektedir. Talaş parçaları sıkıştırılıp birleştirilir. Sonucunda ise oluşan malzemeye de duralit denilir. İnce ve esnek bir yapıda olan duralit pürüzsüz ve düz bir yüzeye sahiptir. Tek yönlü ve ya çift yönlü olarak duralit üretilebilir. İhtiyaca göre duralit kalınlıkları farklılaşabilir.

 Mobilya sektöründe kullanılan duralit malzemeler özel bir teknik kullanılarak üretilmektedir. Duralit malzemesinin direnç seviyesi de epey yüksek olur. Mukavemetli bir ürün olan duralit malzeme oldukça dayanıklıdır. Kolay boyutlanabilen bir ürün olan duralit pek çok ürün üretiminde kullanılmaktadır.

 Duralit genellikle farklı ebat ve şekillerde kullanıldığı için atık malzeme oluşmaz. Duralit malzemenin en önemli özelliği sağlığa zararlı olmamasıdır. Herhangi bir kimyasal barındırmayan duralit tutkal ile yapıştırılmaz. Kullanım alanı ise oldukça geniştir. 

Haberin Devamı

 Duralit Nerelerde Kullanılır?

 Duralit malzemelerin kullanım alanları oldukça geniştir. Duralit malzemeden tren vagonu yapılır. Dayanıklı bir malzeme olan duralit hediyelik eşya yapımı ve reklam panosu imalatında kullanılır. Kapı imalatında ve raf yapımında kullanılan duralit duvar kaplamalarında da kullanılır.

 Beyaz eşyaların kapaklarının yapımı ve mobilya sektöründe de duralit malzeme kullanılmaktadır. Mobilya sektörünün ham maddesi olan duralit malzeme sandalye arkasının ve çekmecelerin iç kısımlarının yapımlarında kullanılmaktadır. Asansörlerin tavan ve taban kısımlarının yapılmasında da duralit kullanılmaktadır. Duralit geri dönüşümü olan bir üründür.