EğitimDers zili çaldı!

Ders zili çaldı!

16.09.2013 - 10:22 | Son Güncellenme:

2013-2014 eğitim öğretim yılı başladı. Yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen ders başı yaptı.

Ders zili çaldı

2013-2014 eğitim öğretim yılı başladı. Öğrenciler ve öğretmenler üç ay süren yaz tatilinin ardından 13 Haziran 2014’e kadar sürecek yeni eğitim-öğretim yılı maratonuna başladı. 1. sınıf ve okul öncesi öğrenciler oryantasyon eğitimi nedeniyle her sene olduğu gibi, bu yıl da okula 1 hafta erken başladı.

Haberin Devamı

2013-2014 eğitim öğretim yılının birinci dönemi 24 Ocak 2014 Cuma günü sona erecek. 27 Ocak – 7 Şubat tarihleri arasında yarıyıl tatilini yapacak olan öğrenciler için ikinci dönemin ilk zili 10 Şubat 2014 Pazartesi günü çalacak. 13 Haziran 2014 tarihinde ise yaz tatiline girilecek.

-OKULLARIN AÇILMASIYLA TRAFİK YOĞUNLUĞU DA ARTTI-

Okulların açılması sebebiyle özellikle İstanbul ve Ankara’da şehir içi trafik de artış gösterdi. İstanbul’da Sabahın ilk saatlerinde anayollarda trafik yoğunluğuna rastlanmadı. Günün ilk ışıklarıyla birlikte trafikte, okul servisi yoğunluğu arttı.

Ankara’da da okul servislerinin trafiğe çıkması yoğunluğun artmasına neden oldu. Bazı duraklardan otobüslerin doluluk gerekçesiyle durmadan geçmesi vatandaşların tepkisini çekerken trafiğin yoğunluğu nedeniyle bazı yerlerde küçük kazaların yaşandığı görüldü.

Haberin Devamı

Polis ekipleri, anayollarda, kritik noktalarda trafikte sorun yaşanmaması için önlem aldı. Yetkililer vatandaşlara ilk gün toplu taşıma araçlarını kullanmaları yönünde uyarılarda bulundu.

-ÖZÜRSÜZ DEVAMSIZLIK 10 GÜNLE SINIRLANDIRILDI-

Yeni eğitim yılında öğrencileri önemli bir de yenilik bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı ortaöğretime yeni geçiş sistemiyle, bu yıl 8’inci sınıfta olacak öğrenciler, sınavla öğrenci alan liselere yerleşebilmek için 6 temel dersten iki dönemde Bakanlıkça yapılacak sınavlara girecek.

Yeni eğitim öğretim yılında ortaöğretim kurumlarına devam zorunluluğu getirilerek, özürsüz devamsızlık 10 günle, özürlü özürsüz toplam devamsızlık ise 45 günle sınırlandırıldı. 2 gün üst üste mazeretsiz devamsızlık yapan öğrenciye disiplin uygulanacak. Velinin yazılı beyanı, özür belgesi kapsamında değerlendirilerek devamsızlıkta velinin takip ve sorumluluğunun önemi artırıldı. Başarı puanı 45'ten 50 puana yükseltildi, öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesine yönelik puanlar yeniden belirlendi. Buna göre iki dönem puanının aritmetik ortalaması en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanı en az 70 olan öğrenciler başarılı sayılacak ve sınıf geçebilecek. Uygulamadaki puan ve notla değerlendirme esasına dayanan ikili ölçme değerlendirme sistemi kaldırıldı. Yerine sadece puanı esas alan tekli değerlendirme sistemine dönüştürüldü