EğitimBunalım Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Bunalımın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Bunalım Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Bunalımın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

27.06.2022 - 01:35 | Son Güncellenme:

Olumsuz duygulardan biri de bunalım olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunalım kelimesinin eş anlamlıları ise buhran ve kriz olmaktadır. Kendini sıkıntılı ve zor bir durumda hissedenler için kullanılan bir kelimedir. Duygusal krizler ise buna eşlik etmektedir. Böylece bunalım kelimesinin eş anlamlılarından biri kriz olarak kabul edilmektedir. En çok kullanılan ise buhran olmaktadır. Bunalım kelimesi hakkında tüm detayları derledik.

Bunalım Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir Bunalımın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Bunalım kelimesinin en bilinen eş anlamlısı buhran olmaktadır. Buhran kelimesi sıkıntı anlamına gelmektedir. Zor durumda olan kişiler için kullanılmaktadır. Aynı zamanda ekonomi alanında da kullanılan bir kelimedir. Eş anlamlısı olan bunalım ise daha çok duygu durumunu anlatmaktadır.

Haberin Devamı

 Bunalım Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir?

 Bunalım kelimesinin eş anlamlısı buhran olarak karşımıza çıkmaktadır. Aynı zamanda kriz kelimesi de bunalım kelimesinin eş anlamlısı olmaktadır. Bunalım kelimesi yerine kısaca kriz kelimesi kullanılabilmektedir. Depresyon kelimesi de yine sık kullanılmayan eş anlamlı kelimesi olmaktadır.

 Bunalım Kelimesinin Eş Anlamlısı Olan Sözcükler Nelerdir?

 Bunalım kelimesinin birden fazla eş anlamlı kelimesi mevcuttur. Buhran ve kriz kelimeleri en bilinen eş anlamlı kelimelerdendir. Bunalım kelimesi duygu durumunu da ifade eden bir kelimedir. Depresyon kelimesi de bu bağlamda eş anlamlı olabilir.