EğitimBolaman Kalesi Ordu'nun Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Bolaman Kalesi Ordu'nun Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

11.11.2021 - 16:52 | Son Güncellenme:

Bolaman Kalesi tarihi ve turizm açısından önem taşıyan kalelerimizden birisidir. Pek çok ziyaretçi kabul eden Bolaman Kalesinin nerede ve nereye bağlı olduğu merak edilmektedir. Peki Bolaman Kalesi Ordu'nun neresindedir? Tarihi kalenin özellikleri ve hikayesini sizlere detaylıca derledik.

Bolaman Kalesi Ordunun Neresindedir Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Bolaman Kalesi ülkemizde bulunan ve geçmişi çok eskilere dayanan bir kaledir. Yıl içerisinde pek çok yerli ve yabancı turist ağırlayan Bolaman Kaşesi mutlaka gezilmesi ve görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Bolaman Kalesi Ordu'nun Neresindedir?

Bolaman Kalesi Ordu ilinin Fatsa ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Fatsa ilçesine bağlı olan Bolaman Mahallesinde yer almaktadır. Ordu şehir merkezine yaklaşık olarak 30 kilometre mesafede bulunan kale Fatsa ilçe merkeze ise 4 kilometre uzaklıktadır.

Hususi araçlar ise Ordu Samsun karayolu üzerinden Bolaman Kalesine ulaşım sağlamak mümkündür. Samsun karayolu üzerinden gelenler Fatsa il merkezinden sonra Bolaman yoluna girmeler gerekmektedir. Bolaman yoluna girildikten sonra tabelalar sayesinde kaleye rahatlıkla ulaşım sağlayabilirler.

Tarihi Kalenin Özellikleri ve Hikayesi

Bolaman Kalesi iç ve dış olmak üzere iki farklı bölümden oluşmaktadır. Batı kısmının yüksek duvarları vardır. İç bölümünde ise şapel yer almaktadır. Kale 65 metre uzunluğunda olup kale üzerinde Osmanlı Devleri döneminde bir konak inşa edilmiştir.

Bolaman Kalesinin hikayesine bakıldığında ise ne zaman inşa edildiği tam olarak bilinmemektedir. Fakat bazı kaynaklara göre Trabzon Pontus Rum İmparatorluğu döneminde yapıldığına dair bilgiler bulunmaktadır. Bolaman Kalesi karakol ve Gözetleme amaçlı yapılmış bir kaledir. Yapımında ise kesme taş kullanılıştır.

 

Yazarlar