EğitimBayağılık Ne Demek? Bayağılık Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Bayağılık Ne Demek? Bayağılık Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

30.08.2022 - 15:08 | Son Güncellenme:

Bazen televizyonlarda veya günlük konuşmalarda bayağı kelimesi ile sıklıkla karşılaşmaktayız. Bayağı kelimesi son zamanlarda anlamı merak edilen kelimeler arasında girmektedir. Bayağılık ne demek? Bayağılık TDK sözlük anlamı nedir? İşte bayağılık kelimesinin anlamı ve kökeni hakkında merak edilenler.

Bayağılık Ne Demek Bayağılık Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Hem sosyal yaşamda hem de gündelik hayatta bayağılık kelimesi sık kullanılmaktadır. Kökeni Türkçe olan bayağılık kelimesi uzun zamandır da kullanılmaktadır.

Bayağılık Ne Demek?

Günlük hayatta kullandığımız kelimelerin birçoğu anlam bakımından bilinmemektedir. Bayağılık kelimesi de sık kullanılsa da pek çok kişi tarafından anlamı bilinmeyen kelimeler arasında yer almaktadır. Bayağı kelimesi sıradanlık anlamına gelmektedir. Cümle içerisinde de sıradan anlamında kullanılır.

Bayağılık TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Türk Dil Kurumu kelimeleri ve anlamları inceleyerek dilimiz için çalışmalar sürdüren bir devlet kurumudur. TDK birçok harfin bir araya gelmesi ile oluşan binlerce kelimenin incelemelerini sürdürmektedir. Bu sayede kelimelerin anlamlarını da TDK sözlüklerinden öğrenmek mümkündür. TDK sözlüklerine göre bayağılık kelimesinin anlamı şöyledir:

- Bayağı olma durumu, sıradanlık, aleladelik

Bayağılık kelime ile ilgili örnek cümle şu şekilde verilebilir:

- Yaptığı hareketlerde bayağılığa rastlanır.