EğitimBaşarıya götüren 6 çalışma yöntemi

Başarıya götüren 6 çalışma yöntemi

04.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

LGS’de plan yapıp düzenli bir şekilde çalışmak başarının altın anahtarı. Ayrıca özet ve hatırlatma kartları kullanma, arkadaşlarla birlikte çalışma, sesli bir şekilde konuları anlatma, internetten yararlanma gibi yöntemler de sınavda başarıyı artırıyor.

Başarıya götüren 6 çalışma yöntemi

 

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınava yaklaşık 7 ay var. Öğrencilerin büyük bir kısmı nasıl olsa yetiştiririm diyerek çalışmayı erteleyebiliyor, sınav yaklaştığında da tüm konuları tamamlamak için gece gündüz ders çalışmak zorunda kalıyor. Oysaki sınavda başarılı olanların ortak özelliği düzenli çalışmak. Kolay Kampüs Mutluluk Koçu Doç. Dr. Gülbeniz Akduman da başarıya giden yolun, ders çalışma süresini artırmaktan değil, yöntem geliştirmekten geçtiğini söylüyor. “Öncelikle hangi derslerde ve konularda eksik olduğunuzu belirleyip listeleyin. Başarılı olmadığınız derse ve konulara nasıl çalıştığınızı gözden geçirin. Hangi yöntemleri uyguladınız? Sürekli test mi çözdünüz, sadece okudunuz mu? Demek ki bu yöntemler yeterli olmadı ve yeni yöntemler bulmak gerekiyor” diyen Akduman, çalışma yöntemine dahil edilebilecek 6 öneri sunuyor:

Haberin Devamı

1- Özet ve hatırlatma kartları kullanın: Öğrendiklerinizi özet şeklinde yazarak hazırlayacağınız hatırlatma kartlarıyla öğrenme ve öğrendikten sonra hatırlama oranınızı artırabilirsiniz.

2- Birlikte öğrenin: Arkadaşlarınızla bir araya gelip birbirinize konuları anlatıp birlikte soru çözerek ilişkisel öğrenme yapabilirsiniz.  Öğretmek öğrenmenizi sağlar.

3- Demeç verin: Kendinize bir yazı tahtası alın, demeç vererek, konuları tahtaya yazarak anlatın. Sesli konu anlatımı öğrenmenizi kolaylaştıracaktır.

4- İnternetten yararlanın: İnternetteki konu anlatımlarını dinleyin, önemli noktaları özetleyin. Örneğin Kolay Kampüs LGS eğitim paketiyle seviyenizi tespit edip size özel programla çalışmaya başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

5- Soru-cevap yöntemini kullanın: Soruları listeleyin, bunları sanki sınav oluyormuş gibi cevaplayın, sonra kendinize not verip eksiklerinizi çıkarın.

6- Planlama yapın: Bir rutin oluşturacak şekilde planlama yapın. Haftanın hangi gününde, hangi konuyu çalışacağınızı planlayın ve buna uyun.