EğitimBakan Özer’den yeni platform müjdesi

Bakan Özer’den yeni platform müjdesi

07.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Pendik’teki bir otelde, okul yöneticileri seminerleri kapsamında ilkokul ve ortaokul yöneticileri ile ‘Tarih, Kültür ve Medeniyet Bilinci’ semineri düzenlendi. Seminere Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanı sıra 81 ilden gelen öğretmenler katıldı.

Bakan Özer’den yeni platform müjdesi

EĞİTİM SERVİSİ - Seminerdeki konuşmasında yakın zamanda yeni bir dijital platformu hayata geçeceklerini bildiren Bakan Özer, “Öğrenci ve öğretmenin eğitim süreçlerinde özellikle öğrencilerin bireysel kazanımlarını değerlendirmeyle ilgili yeni bir mekanizmaya geçeceğiz. Şu anda kazanımlarla ilişkisi ne olursa olsun tüm öğrencilere aynı yardımcı kaynaklar gidiyor. Ama yeni geliştirdiğimiz sistemde öğrenci, derslerden hangi seviyede olduğunu kendisi ölçecek. Öğretmen de öğrencisinin o gelişimini elektronik ortamda sürekli izleyebilecek” dedi.

Haberin Devamı

‘Süreci yakaladık’

Son 20 yılda okullaşma oranında gelinen noktada OECD ülkelerinin 50 yıl önce ulaştırdıkları rakamlara ulaşıldığını, 50 yıllık gecikmeyle sürecin yakalandığını kaydeden Özer, MEB’in bütçesinin sürekli arttığını belirterek ek bütçeyle 300 milyar TL’nin üzerine çıktığını açıkladı. 19 Kasım’da yapılacak Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı’na değinen Özer, 2023’te çok sayıda uzman ve başöğretmenle eğitim sisteminin daha güçlü yoluna devam edeceğini söyledi.