EğitimAdres Çözümleme Protokolü (Arp) Nedir? Arp Nasıl Çalışır, Ne İçin Kullanılır?

Adres Çözümleme Protokolü (Arp) Nedir? Arp Nasıl Çalışır, Ne İçin Kullanılır?

13.03.2021 - 16:30 | Son Güncellenme:

Ethernet yerel ağlarda en fazla kullanılan ara yüz olarak bilinir. Eğer ağ kartları Ethernet ara yüzüne sahipse o zaman ağ kartları ile yerel ağlara daha kolay bağlanılabilir. ARP, Adres çözümleme protokolü teriminin kısaltılmışıdır. Adres Çözümleme Protokolü (ARP) nedir? ARP nasıl çalışır, ne için kullanılır? İşte, tüm detaylar.

Adres Çözümleme Protokolü (Arp) Nedir Arp Nasıl Çalışır, Ne İçin Kullanılır

Adres çözümleme protokolü ile İnternet protokolü adresine bağlanmak amacı ile kullanılan protokollerdir. Ethernet yerel alan ağlarında bağlı olan cihazlarda adresler 48 bit uzunluğunda olmaktadır. Bu genellikle ARP ön belleği ismini almaktadır.

ADRES ÇÖZÜMLEME PROTOKOLÜ (ARP) NEDİR?

Haberin Devamı

ARP, bir yerel ağdaki ana makinenin ağında paket ağ geçidine ulaştığı noktada ağ geçidi ARP protokolünü kullanmaktadır. Böylelikle IP adresi ile eşleşme gösteren bir ana bilgisayar ya da MAC bulmasını istemektedir.

ARP Nasıl Çalışır, Ne İçin Kullanılır?

ARP programı öncelikle ARP önbelleğini kontrol etmektedir. Adresi bulması halinde ise paketin doğru uzunluğa ve biçime dönüşmesini ve bunun sonucunda da makineye başlanmasını sağlamaktadır. Eğer IP için bir giriş yoksa o zaman ARP kendisi ile eşleşmiş olan IP adresini bildiğini göstermek adına LAN'da bulunan tüm makinelere istek paketi göndermektedir.

 

Yazarlar