Eğitim96'nın Çarpanları Nelerdir? 96 Sayısının Çarpanları Nasıl Bulunur?

96'nın Çarpanları Nelerdir? 96 Sayısının Çarpanları Nasıl Bulunur?

09.05.2021 - 05:19 | Son Güncellenme:

Farklı sayıların çarpanları belli bir işlem yapmak suretiyle kolayca bulunabilir. Özellikle eğitimde matematik işlemleri gerçekleştirirken mutlaka bunun bilinmesi gerekir. Peki 96'nın çarpanları nelerdir? 96 sayısının çarpanları nasıl bulunur? İşte bu konuda merak edilenler.

96nın Çarpanları Nelerdir 96 Sayısının Çarpanları Nasıl Bulunur


Hangi sayı olursa olsun çarpanlarına ayırmak için asal sayılar ön plana çıkar. Asal sayıların bulunması ile beraber buna bağlı olarak aynı zaman kaç tane çarpanları olduğu bulunabilir.

96'nın Çarpanları Nelerdir?

96 sayısının çarpanları asal sayısında indirilene kadar işlem yapmak suretiyle elde edilir. Bu doğrultuda yapılacak bölme işlemleri kapsamında şu şekilde bir sonuç çıkar; 2⁵ x 3 işlemidir. Bu şekilde asal çarpanları elde edilerek sonucu bulmak mümkündür.

96 Sayısının Çarpanları Nasıl Bulunur?

96 sayısının çarpanlarını bulmak için öncelikle bu sayıyı asal çarpanlarına kadar bölmek gerekir. Yukarıda yazıldığı gibi bu işlem sonucunda, ‘2⁵ x 3’ rakamları çıkmaktadır. Bu işlemleri bulduktan sonra her asal sayı için 1 sayısı eklenerek çarpan toplamları da bulunabilir. (5 + 1) x (1 + 1) = 12 sayısı ortaya çıkar. Bu şekilde 96 sayısının asal çarpanları farklı yerlerde kullanılabilir.