EgeZ kuşağıyla iyi anlaşan bir yönetici: Dr. Hamit Öztürk

Z kuşağıyla iyi anlaşan bir yönetici: Dr. Hamit Öztürk

14.09.2024 - 00:05 | Son Güncellenme:

Z kuşağı çalışanların kuralları sevmediğini söyleyen MP İzmir Hastanesi Genel Müdürü Dr. Hamit Öztürk; “İletişim önemli. Tatlı dilli, güler yüzlü olsun, ojesine, saçına karışmam” diyor.

Z kuşağıyla iyi anlaşan bir yönetici: Dr. Hamit Öztürk

Didem Seymen - didem.seymen@milliyet.com.tr / 15 yıldır Medical Park Hastaneler Grubu’nda çalışan, son beş yıldır da Samsun, İstanbul ve Adana gibi lokasyonlarda yöneticilik yapan Medical Park İzmir Hastanesi Genel Müdürü Dr. Hamit Öztürk, İzmir ile ilgili sorularımızı MİLLİYET EGE okurları için yanıtladı…

Haberin Devamı

Medical Park İzmir, grubun kaçıncı hastanesi? Kaç hekim, çalışan, yatak, yoğun bakım kapasitesi var?

Medical Park İzmir Hastanesi grubun 31’inci hastanesi. Hastanemiz grubun en yeni hastaneleri arasında. İzmir’de 50’nin üzerinde hekim, 300 çalışan, 136 yatak, 6 ameliyathane ve 44 yoğun bakım yatağı kapasitemiz ile hizmetteyiz.

Şehrin kalbindeyiz

Daha önce de İzmir’de MP vardı, sonra isim değişikliği oldu. İzmir halkını tanıdığınızdan nelere özen gösterdiniz?

Daha önce İzmir’de franchise olarak vardık, süreçlerimiz gereği anlaşmayı sonlandırmak durumunda kaldık. Fakat İzmir bizim için her zaman çok önemli bir lokasyon olduğundan kısa süre sonra Konak’ta, şehrin merkezinde açtığımız hastanemizle yeniden sağlık hizmetlerimizi İzmirlilere sunmaya başladık. Bu sefer şehrin merkezinde bir hastane ile İzmir ve çevre illere kolay ulaşılabilir bir sağlık hizmet hizmeti sunmayı istedik.

Haberin Devamı

İzmirliler sağlıkta neye önem veriyorlar? Diğer lokasyonlardan farkı nedir?

Kurumsal bir yapı olduğumuz için özellikle İstanbul, Ankara gibi yerlerden tatil yörelerine yerleşen, emekliliklerini burada geçirmek isteyen kişilerin bilmiş olduğu hastane grubuyuz. Ayrıca daha önceden zaten burada bilinen bir hastane grubuyduk. Dolayısıyla 2 ayda hasta sayımız yüzde 168 artış gösterdi. İzmirliler sağlık hizmetlerinde yüksek kalite ve profesyonellik bekliyor. Ayrıca İzmir metropol şehirlerimizden biri olduğu için kolay ulaşım da önemli bir kriter. Tüm şehir işi ulaşımın elverişli olduğu bir noktadayız. Buna ek olarak güncel tıbbi teknolojilerin kullanımı, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırdığı için İzmirli hastalar tarafından takdir ediliyor. Bizler de teknik alt yapı ve teknolojik yatırımlarla cihaz yelpazemizi sürekli genişletiyoruz.

İzmir MP’de özellikli ve öne çıkan bölümler, teknolojiler nelerdir?

Medical Park İzmir Hastanesi, çok yeni bir hastane. Kadın doğum ekibimizi güçlendirdik ve yine üroloji, ortopedi, kardiyoloji ve cerrahi branşlarda her biri alanında oldukça uzman bir ekiple multidisipliner bir sağlık hizmeti veriyoruz. Poliklinik sayımızı bir ay sonra 60’a çıkaracağız. İzmir çok fazla turist alan bir şehir olduğundan sağlık turizminde bölgede lider olan hastanelerden biri olmak da gelecekteki hedeflerimiz arasında.

Haberin Devamı

Yeni jenerasyonla, Z kuşağı gençlerle çalışmak zor mu?

Farklı bir bakış açıları var. O yüzden ben Medical Park’ın kurumsal yapısının haricinde onları biraz daha rahat bırakıyorum. Yani mesela saçını boyatmak istiyorsa boyatsın, kırmızı ojesini veya rujunu sürsün. Bunlar Z kuşağı, sıkıntıya gelemiyorlar, zorlanmayı sevmiyorlar. Ancak onun haricindeki diğer şeylerde, hastayla olan diyaloglarında tavizim yoktur. İletişime çok dikkat ediyorum. Tatlı dilli, güler yüzlü olmalarını istiyorum. Pikniğe alır götürürüm, konserler olur, konserlere bilet temin ederim, gönderirim. Alaçatı’da su sporlarıyla ilgili bir etkinlik oldu, kendi ekibimi götürdüm.

Z kuşağıyla iyi anlaşan bir yönetici: Dr. Hamit Öztürk

“Önceliğim hastayla iletişim”

Hekimleri seçerken öncelikle önem verdiğiniz şey nedir?

Bütün hekim görüşmelerini kendim yaparım. İki önemli kriterim vardır. Birincisi, ‘Bulunduğu branşın yetkinliğine sahip mi?’. İkincisi ise, ‘Hasta ilişkileri, iletişimi nasıl?’. Hasta potansiyelinin olup olmadığına hiç bakmam. Ancak hasta memnuniyeti çok önemlidir. Memnun ayrılan bir hasta diğer hastaları getirir. Buraya geldiğimden beri 25’e yakın doktorun 10’u şehir dışından bize başvurdu. Manisa, Bursa, Balıkesir, Afyon, Yozgat’tan hekim transferleri yaptık. Benim şu ana kadar yöneticilik yaptığım tüm yerler içerisinde İzmir kadar rahat doktor bulduğum yer olmadı. Herkesin bir İzmir’e taşınma hayali var.