EgeYıldızların rehberi oldu

Yıldızların rehberi oldu

09.06.2024 - 00:01 | Son Güncellenme:

Gazinocular Kralı Atalay Noyaner’in yanında 28 yıl çalıştığını, hayatı, gerçekleri ve o büyülü dünyayı orada öğrendiğini belirten menajer Cemal Beyaztaş, 14 yaşında annesinin ölümüyle Erzurum’dan başlayan ve İzmir’e uzanan hikayesini Yusuf Çınar’a anlattı.

Yıldızların rehberi oldu

“Garaja indiğimde cebimde bir lira vardı” diyen Beyaztaş’ın aklına ilk gelen İzmir Fuarı’na gitmek olmuş. Burada gazinocuları efsane ismi Atalay Noyaner ile tanışan Cemal Beyaztaş, “O benim her şeyim oldu! Ağabeyim, manevi babam… Bana ‘Sende ışık görüyorum, yanımdan ayrılma’ dedi. Akasyalar, Maksim Gazinoları arasında mekik dokumaya başladım. Bulaşıkçılık, sahne komiliği, sahne şefi, sahne müdürü oldum. Daha sonra Atalay Noyaner’in tabiri caizze sağ kolu oldum. Çocukları da beni öz kardeşleri gibi sevmiş, bağırlarına basmıştı” diye anlattı.

Haberin Devamı

Yıldızların rehberi oldu

Yüzlerce isimle çalıştı

Noyaner’in bir gün kendisini karşısına alarak, ‘Haydi artık kendi ayakların üzerinde koş. Ne yapmak istersin?” diye sorduğunu da belirten Beyaztaş, ‘Müsaade ederseniz ünlü sanatçıların menajeri olmak istiyorum’ dedim. ‘Ben de senden bunu bekliyordum, haydi Allah yolunu açık etsin’ yanıtı verdi. O günden bu yana da Türkiye’yi adım adım geziyorum. Festivallerde, özel günlerde sanatçılarla beraberiz. Prensibim, sözünde durmak, kaprissiz sanatçılarla çalışmak, özünde, sözünde doğru olmak, aç gözlülük yapmamak. Yüzlerce sanatçı ile çalıştım, hiçbiri beni kırmadı, ben de onları kırmadım” diyor.

Yıldızların rehberi oldu