Ege‘Yatırıma odaklanalım’

‘Yatırıma odaklanalım’

26.08.2018 - 20:37 | Son Güncellenme:

EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Atınç Abay, döviz kurundaki artışın hazır giyim ve tekstil sektörünü etkilediğini belirtti, “Üretmeye konsantre olalım” dedi

‘Yatırıma odaklanalım’

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Atınç Abay, döviz kurundaki artışın hazır giyim ve tekstil sektörünü de etkilediğini belirtti; yapısal reformlar, para politikaları ve enflasyon karşıtı hamlelerin şart olduğunu ancak ivedilikle yapılması gereken, özellikle yurtdışı yatırımcıyı ülkemize gelip yatırım yapmasını sağlayacak ortamın sağlanması olduğunu kaydetti. Ortam sağlandığı takdirde uluslararası yatırımcıların Türkiye’yi yatırım yapılabilir ülke olarak göreceğini söyleyen Abay, “Böylesi kriz dönemlerinde ihracat büyük bir silah. Biz de üyelerimizi bu yönde teşvik ediyor, çeşitli temaslarla yurtdışı pazarlarına açılmaları için üstümüze düşen görevleri yerine getiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı


Fiyatların neredeyse sabit kaldığı ancak maliyetlerin sürekli arttığı bir sektörde karlılık sorununun da ortaya çıktığına dikkat çeken Abay, firmaların ithalat yapmaya yöneldiğini ifade etti.

Endüstri 4.0 vurgusu

Durumu tersine çevirmenin yolunun katma değerli üretim, markalaşma ve teknoloji yatırımdan geçtiğini söyleyen Abay şunları kaydetti: “Endüstri 4.0 atılımı içinde olan ülkeler teknoloji temelli katma değeri yüksek üretimlerle bizim düşük maliyet avantajımızı elimizden alıyor. Dev firmalarla rekabet etmek istiyorsak teknolojik dönüşüm şart. Üretime odaklanmamız lazım.”